Konyaspor: Barcelona gibi başladı Konyaspor gibi bitirdi

Konyaspor: Barcelona gibi başladı Konyaspor gibi bitirdi

Konyaspor, 26. haftada konuk olduğu Beşiktaş'a mağlup oldu. Maçın başında Barcelona gibi oynayan Konyaspor, bu oyunu koruyamayınca Beşiktaş'a yenilmekten kurtulamadı.

Ligde kalma mücadelesi veren Konyaspor, ligin 26. haftasında Beşiktaş'a mağlup oldu.

Maça iyi başlayan Konyaspor, yaptığı iyi paslaşmalarla ilk yarının yarısına kadar rakibine topu göstermedi. Bu andan sonra oyunun kontrolü Beşiktaş'a geçti.

Net pozisyon bulamayan Beşiktaş'ın uzaktan şutları kaleci Slowik'le karşılandı.

Konyaspor'un gol girişimleri ise ilk yarı boyunca sonuçsuz kaldı. Baskıyı artıran Beşiktaş da aradığı golü bulamayınca ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.

Konyaspor: Barcelona gibi başladı Konyaspor gibi bitirdi

KADRODA REVİZYON YOK

Konyaspor maça Slowik, Ahmet, Uğurcan, Damjanovic, Guilherme, Soner, Nzonzi, Prip, Cicaldau, Ethemi ve Cikalleshi onbiriyle çıktı.

CİKO ETKİSİZ

Eski günlerini adeta mumla aratan Cikalleshi, Beşiktaş savunma hattının arasında kayboldu.

Konyaspor: Barcelona gibi başladı Konyaspor gibi bitirdi

UĞURCAN FORM TUTUYOR

Beşiktaş ileri uç elemanlarının paslarını başarılı bir şekilde karşılayan ve son günlerde çok eleştirilen Uğurcan, takımda en diri oyunculardan biri olarak göze çarptı.

DAMJANOVIC ÇIKIYOR TAKIM İZLİYOR

Konyaspor defansının yeni ismi Damjanovic, tıpkı Abdülkerim Bardakçı gibi defanstan topla hızlı çıkışlar yapıyor. Ancak takım arkadaşları Sırp oyuncunun bu çıkışlarına gereken reaksiyonu gösteremedi.

Konyaspor: Barcelona gibi başladı Konyaspor gibi bitirdi

NZONZI LİDER

Fransız oyuncu Nzonzi, takımda liderlik rolünü üstlenmiş durumda. Tecrübeli oyuncu orta sahada top dağıtımlarında başrolü oynadı ancak ileri çıkışlarda oldukça ağır kaldı.

ETHEMI'YE AYAK UYDURAN YOK

Konyaspor'un hücum hattına yapılan belki de en isabetli hamlelerin başını çeken Ethemi, rakip defansı zor durumda bıraktı. Ancak takım arkadaşları Ethemi'yle bir türlü uyum sağlayamadı.

Konyaspor: Barcelona gibi başladı Konyaspor gibi bitirdi

SLOWIK DOĞRU KARAR

Beşiktaş'ın usta ayaklarının hızını kesen en önemli isim Konyaspor'un Polonyalı kalecisi Jakub Slowik, başarılı kurtarışlarıyla gol izni vermedi. Tecrübeli kaleci bu yönüyle takımı ayakta tuttu.

ÇOK PAS SİSTEMİ GERİ GELDİ

Konyaspor, Aykut Kocaman döneminde oynadığı futboldan esintiler sunduğu mücadelede rakibine kolay kolay pozisyon vermedi. Yeşil beyazlıların maç boyunca yüksek pas sayısı ve isabeti dikkat çekti.

Konyaspor: Barcelona gibi başladı Konyaspor gibi bitirdi

İLK HATA İLK GOL

Konyaspor'un rakibine karşı iyi oynadığı futbol yaptığı ilk hata ve Beşiktaş'ın kestiği cezayla sonlandı. Rakip Beşiktaş, bulduğu net fırsatta 49. dakikada 1-0 öne geçti.

İKİSİNİ BİR ARADA OYNATMIYOR

Teknik Direktör Ömerovic, yine Ethemi'yi oyundan alarak Ndao'yu oyuna aldı. Rakibe zor anlar yaşatabilen Ethemi'yi çıkarmadan Ndao'yla birlikte denemekten kaçınan Ömerovic, Cikalleshi'yi çıkararak 68'de Sambou'yu oyuna aldı.

besiktas-ikinci-gol-ofsayt-1.jpg

HAKEM OFSAYTI GÖRMEZDEN GELDİ

71'de hızlı çıkan Beşiktaş, Cenk Tosun'la durumu 2-0 yaptı. Dönen topa vuran Cenk'in ofsaytta olduğu ihtimali nedeniyle VAR odası devreye girdi ancak ekranlarda görülen ofsayt VAR odası ekrana farklı görüntüyle pozisyon esnasındaki görüntünün aynı olmadığı görüldü.

besiktas-ikinci-gol-ofsayt-2.jpg

KONYASPOR'U BİÇMEYE DEVAM

82'de Colly, topu almaya çalışan Sambou'nun bileğine arkadan bastı. Hakem Tugay Kaan Numanoğlu, oyunu devam ettirdi. Beşiktaşlı oyuncuya kartı da vermedi.

sambou.jpg

DÜŞÜYORUZ

Konyaspor, 26. hafta sonunda 25 puanla 19. sıradan kurtulamadı. Rakip Gaziantep ve Pendikspor'un puan kaybettiği haftada Konyaspor, önüne gelen fırsatı tepmiş oldu.

HAFTAYA HATAY

Yeşil beyazlılar 24 Şubat'ta kendi sahasında Hatayspor'u ağırlayacak.

super-lig-puan-durumu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.