KONYARAY Banliyö Hattı'nda Çalışmalar Hızla İlerliyor

KONYARAY Banliyö Hattı'nda Çalışmalar Hızla İlerliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen KONYARAY Banliyö Hattı'nın ilk etabı olan Konya Gar-Kayacık Lojistik Merkezi arasındaki 17,4 kilometrelik bölümdeki çalışmalar yoğun bir tempoda devam ediyor.

Konya'nın ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla titiz bir çalışma yürüten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Demiryolu Caddesi'nde devam eden KONYARAY Banliyö Hattı çalışmalarını yerinde inceleyerek son durumu değerlendirdi.

KONYARAY Banliyö Hattı'nda Çalışmalar Hızla İlerliyor

Başkan Altay, yaptığı açıklamada, Konya'nın ulaştırma altyapısını geliştirmek için büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirtti. Meram Gar'dan başlayıp Kayacık Lojistik İstasyonu'na kadar olan ilk etapta inşaatın kesintisiz şekilde ilerlediğini ifade etti. Şehir merkezinin dışındaki alanlarda yapılan çalışmaların ardından şimdi şehir merkezinde de aktif bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Altay, istinat duvarlarının yıkılması, kazı alanı hafriyatı ve altyapı hazırlığı gibi işlemlerin devam ettiğini söyledi. En kısa sürede travers işlemlerine başlayacaklarını belirtti.

KONYARAY Banliyö Hattı'nda Çalışmalar Hızla İlerliyor

Altay, banliyö hattının Konya'nın toplu ulaşımının önemli bir bileşeni olacağını vurgulayarak özellikle organize sanayi bölgesi ve sanayi alanlarındaki toplu taşıma sorununu çözeceğini ifade etti. Konya Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Devlet Demir Yolları'nın aralıksız bir şekilde çalıştığını ve 2025 sonu veya 2026 başlarında ilk etabın tamamlanmasıyla birlikte ikinci etap olan Organize Sanayi-Yaylapınar'a kadar olan hattın donatılması sürecini takip ettiklerini dile getirdi.

Altay, sahada yapılan çalışmaları kontrol ettiklerini ve kesintisiz bir ilerleme olduğunu vurgulayarak, bu tür çalışmaların bazı trafik sıkışıklıklarına neden olabileceğini ancak en kısa sürede KONYARAY'ı tamamlayacaklarını ifade etti. Son olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'na, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü'ne ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini iletti ve Konya'ya kazandırılacak olan bu önemli eserin hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.