Konya'nın Zengin Mutfak Mirası İstanbul'un Kalbinde

Konya'nın Zengin Mutfak Mirası İstanbul'un Kalbinde

Anadolu Selçuklu döneminin mirası olan Konya mutfağı, Ferdi Usta'nın özel lezzetleriyle İstanbul'un kalbinde hayat buluyor.

İstanbul'un gözde semtlerinden Beşiktaş Ortaköy'de faaliyet gösteren Ferdi Usta'nın restoranı, Anadolu Selçuklu devletinin başkenti Konya'nın zengin mutfak mirasını günümüze taşıyor. Restoranın kurucusu Ferdi Çelikbağ, Konya'nın yüzyıllar öncesinden kalan özel lezzetlerini özenle hazırlayarak misafirlerine sunuyor.

Ferdi Usta'nın menüsünde, Anadolu Selçuklu saraylarında hazırlanan ve günümüze ulaşan fırın kebabı, bamya çorbası, etli ekmek, sac arası, düğün pilavı gibi 200 çeşit yöresel lezzet yer alıyor. Restoran, Konya'nın mutfak mirasını yaşatma misyonuyla dünya genelinden gelen turistlere de unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunuyor.

Ferdi Çelikbağ, Konya mutfağının Anadolu mutfağının merkezi olduğunu belirterek, "Selçuklu döneminden kalmış özel bir miras. Bu mutfağın değerini bilmemiz lazım ve tüm dünyaya tanıtmamız gerekir. Konya mutfağı 13. yüzyıldan bugüne gelen Türk mutfağının köklerini oluşturan özel bir mutfaktır" dedi.

Restoranın öne çıkan lezzetlerinden biri olan Konya fırın kebabı hakkında bilgi veren Çelikbağ, "Konya denilince akla gelen ilk yemek, fırın kebabıdır. Kuzunun en güzel kısımlarından yapılan bu özel lezzet, kaya tuzu ve kendi yağı ile taş fırında 5,5 - 6 saat pişirilerek 700-800 yıllık bir geçmişe sahiptir" diye konuştu.

Çelikbağ, Türk mutfağının önemini vurgulayarak, "Bugün pizza, hamburger, döner çok basit bir olay. Dünyanın en önemli mutfağı yöresel mutfaktır. Bamya çorbasının kıymetini bilmemiz lazım. Bu kültür Selçuklu döneminden kalma bir mirastır" dedi.

İstanbul'un merkezindeki restoranda sunulan 200 çeşit yöresel ürünün, Türk mutfağını yurt dışında tanıtmak için bir fırsat olduğunu belirten Çelikbağ, "Bu yöresel lezzetleri gelecek nesillerimize taşıyarak dünyaya tanıtmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Ferdi Usta'nın özgün sunumları ve Anadolu'nun eşsiz tatlarıyla bezeli bu lezzet noktası, gastronomi tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.