Konya'nın verimli topraklarında mısır ve şekerpancarı hasadı devam ediyor

Konya'nın verimli topraklarında mısır ve şekerpancarı hasadı devam ediyor

Karapınar Ziraat Odası Başkanı: "İlçemiz, Türkiye'de Mısır ve Şekerpancarı Üretiminde Önemli Bir Rol Oynuyor

Konya'nın verimli topraklarından biri olan Karapınar ilçesinde, mısır ve şekerpancarı hasadı yoğun mesaiyle sürüyor.

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, oda teknik danışmanı Prof. Dr. Süleyman Soylu ile birlikte ekili sahada incelemelerde bulundu. Üner, yaptıkları saha incelemelerinde mısır hasadının yüzde 40-50, şekerpancarı hasadının ise yüzde 70 oranında tamamlandığını belirtti.

Başkan Üner, ilçelerinin Türkiye'de mısır ve şekerpancarı üretiminde önemli bir konumda olduğunu vurgulayarak, "Bu yıl düşük fiyatlardan dolayı mısır üreticileri mağdur oldu. Seneye mısır ekiminde bir azalma bekliyoruz." dedi.

Karapınar'da 290 bin dekar alanda ekilen mısırın 450 bin ton, 250 bin dekar alanda ekilen şekerpancarının ise 2 milyon 250 bin ton ürün elde ettiği bilgisi verildi.

Karapınar Ziraat Odası Teknik Danışmanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, son bir haftada mısır dane nemlerinin hızla düştüğünü ve 14-20 Kasım arası mısır hasatlarının yoğunlaşacağını belirtti.

Soylu, bu yıl buğday ekiminde artış gözlendiğini ve kış şartları gelmeden çiftçilerin şekerpancarı ve mısır hasadının ardından buğday ekimi için yoğun gayret içinde olduğunu açıkladı. Bölgede genelde iyi bir sezon geçirildiğini ifade eden Soylu, çiftçilerin şekerpancarı nakliyesinin yavaş ilerlemesi nedeniyle şikayetçi olduklarını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.