Konya’nın trafiğine akaryakıt fiyatları çözüm buldu

Konya’nın trafiğine akaryakıt fiyatları çözüm buldu

Türkiye’de dolar kurunun artmasıyla birlikte akaryakıt fiyatlarında da tarihi zamlar vatandaşı şaşkına çevirdi. Konya’da vatandaşın en çok dert yandığı konuların başında gelen trafik sorunu da zamlarla birlikte buhar olmuşa benziyor.

Ülkenin en büyük yüzölçümüne sahip olan düz yapısına rağmen yalnızca yüzde 3’ü yerleşim alanı olan Konya’da günden güne artan nüfus hayatı zorlaştırıyor. Hal böyleyken en büyük zorluğu da araçlarıyla belli saatlerde trafiğe çıkan vatandaşlar çekiyor.

BAZI ZAMANLAR ÇEKİLMEZ HALE GELİYOR

Konya’nın bazı bölgelerinde oluşan yoğunluk açılan yolların tercih edilmemesi nedeniyle özellikle mesai saati bitiminde çekilmez bir hal alıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI

ABD Merkez Bankası Fed’in para sıkılaşması politikası nedeniyle dolarda yaşanan kıtlık dünyayı zora sokmuş durumda. Türkiye bu durumdan dolar kurunun yükselmesi ve bunun sonucunda artan akaryakıt fiyatıyla günü kurtarmakla geçiyor. Ancak bunda da pek başarılı olunmuyor.

Son haftaya kadar akaryakıt fiyatlarının artması devletin kasasından para vermesiyle sonuçlanıyordu. Son alınan kararla yapılan zamlar artık pompa fiyatlarına yansıyor.

konya-trafik-1.jpgkonya-trafik-2.jpgkonya-trafik-3.jpgkonya-trafik-4.jpg

AKARYAKIT FİYATININ TRAFİĞE ETKİSİ

Konya’da artan akaryakıt fiyatı ise trafiği olumlu yönde etkiledi. Sabah ve akşam saatlerinde Konya’da otomobilinden vazgeçmek istemeyen şehir insanı artık yollarda kalabalık görüntüler vermiyor. Bu durum yoğunluk haritalarına yansıyor. Şehrin ana arterlerinde ve kavşaklarında önemli bir yoğunluk sabah saatlerinde haritaya yansımadı.

konya-hava-kalitesi.jpg

HAVA KALİTESİ DE ARTTI

Konya’da mesai başlangıcı ve bitiminde hava kalitesinde düşüşler yaşanıyordu. Son durum itibariyle Konya’nın havası da büyük oranda temizlenmiş oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum