Konya’nın İlk ‘Millet Kıraathanesi’ Meram’da açılıyor

Konya’nın İlk ‘Millet Kıraathanesi’ Meram’da açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi ‘Millet Kıraathaneleri’nin Konya’daki ilk örneği Meram’da açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk olarak 24 Haziran seçimleri öncesinde gündeme getirdiği ‘Millet Kıraathanelerinin’ bir örneği Konya’da ilk olarak Meram’da açılıyor. Bünyesinde birçok yenilik barındıran ve kendine özgü bir konsepti bulunan Dr. Ahmet Özcan Caddesi üzerindeki Meram Millet Kıraathanesi’nin açılışı için 26 Eylül Çarşamba günü saat 14.30’da tören düzenlenecek.  Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, açılışa Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Etnospor Yönetim Kurulu Üyelerinin de katılacağını belirtirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vaadini gerçekleştirmek üzere hızla harekete geçtiklerini hatırlatarak, kıraathaneyi kısa bir süre içinde tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  

konya’nin-ilk-‘millet-kiraathanesi’--(8).jpg

 ‘MİLLET KIRAATHANESİ’ BÜNYESİNDE YENİLİKLER BARINDIRIYOR

Millet Kıraathanesi’ne vatandaşların daha rahat ulaşılabilmesi adına Dr. Ahmet Özcan Caddesi üzerinde bulunan Rabia Spor Merkezi’nin altında faaliyete geçtiğini kaydeden Başkan Fatma Toru, bu yatırımı komşuluk ilişkilerini geliştirmek ve geleneksel mahalle kültürünü ihya etmek adına önemli bir çalışma olarak nitelendirdi. Millet Kıraathanesi’nde Meram Belediyesi olarak, her kesimi kucaklayabilecek şekilde yenilikçi bir konsepte imza attıklarının altını çizen Toru, “Kadın-erkek, genç-yaşlı her kesimi kucaklayıcı bir anlayış ile her yaşa hitap ediyor. Kıraathanemizde oturma alanları, etnospor bölümleri, oyun, özellikle de zeka oyunlarının yer aldığı konsepte ek olarak görme engelliler için ilkleri de gerçekleştirdik. Onların engellerine rağmen kolaylıkla kullanabilecekleri bir mekan olmasının yanında yararlanabilecekleri bir kütüphane kuruyoruz. Yüzlerce eseri görme engellilerin istifadesine sunacağız. Bu kitapların yanı sıra kıraathanemiz, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Merkezi ’ne üye oldu. Böylelikle hemşehrilerimiz internet üzerinden buradaki e-kütüphanede bulunan hem sesli kitaplardan hem de metin formatındaki eserlerden yararlanabilecekler” diye konuştu.

konya’nin-ilk-‘millet-kiraathanesi’--(2).jpg

“GÖRME ENGELLİLER İÇİN KÜTÜPHANE VE ÖZEL ALANLAR KURULUYOR”

Bu yeni formatta görme engellilerin bril alfabesiyle metin yazdırabileceklerini, çıktı alabileceklerini ifade eden Toru, bunun yanında doküman okuyucular, elektronik büyüteçler ve kabartma yazı tableti ile kalemlerinin de bulunduğu bir ortam hazırladıklarını kaydetti. Tüm bunları hazırlarken Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi ve görme engelli vatandaşlarla işbirliği yaptıklarını söyleyen Toru, “Belediye olarak bugüne kadar engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve zenginleştirmek adına önemli adımlar attık. Bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. Bu kütüphane de bunun en iyi örneklerinden biri. Engelli vatandaşlarımız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Meram’da yaşamanın farkını hissedecekler” diye konuştu. 

Başkan Fatma Toru, 26 Eylül Çarşamba günü Dr. Ahmet Özcan Caddesi üzerinde bulunan Rabia Spor Merkezi’nin altında hizmete girecek olan Millet Kıraathanesi’nin saat 14.30’da gerçekleştirilecek açılışına tüm Konyalıları davet etti.           

konya’nin-ilk-‘millet-kiraathanesi’--(10).jpg

konya’nin-ilk-‘millet-kiraathanesi’--(3).jpg

 

Etiketler :