Konya'nın etliekmeğini sahiplenen Sivaslılardan Yunanlara tepki

Konya'nın etliekmeğini sahiplenen Sivaslılardan Yunanlara tepki

Son yıllarda Türk mutfağının öne çıkan lezzetlerini sahiplenmeye çalışan Yunanistan, bu kez de etli ekmeğin kendilerine özgü olduğunu iddia etti. Konya'nın etliekmeğini sahiplenen Sivas da duruma tepkili

Yunanistan, son yıllarda baklava, sarma, dolma kebap ve cacık gibi Türk mutfağının öne çıkan lezzetlerini sahiplenmeye çalışıyor. Bu kez de hedefte Konya'nın coğrafi işaret tescilli etliekmeği var. Yunanlıların etliekmeği kendilerine özgü olduğunu iddia etmesi Sivaslılarda da tepki yarattı.

Etliekmek ustası Ali Kara, "Etliekmek Türkiye'nin, Türkiye'de de Sivas'ın. Kuyruk acıları hiç sönmeyecek onların" dedi. Etliekmeğin Sivas'a has yöresel bir lezzet olduğunu vurgulayan Kara, "Yunanlıları da davet ediyoruz. Gelsinler, lezzetlerimizi tatsınlar. Sivas'ı görsünler, Türkiye'yi gezsinler." ifadelerini kullandı.

Sivaslı Burak Yücetağ ise "Yıllar önce aldıkları cevabı tekrar alırlar" dedi. Yücetağ, "Daha önceki yıllarda bazı yemeklerimizi sahiplenmeye çalışmışlardı. Hatta dün kokoreçi de sahiplenmişler. Bu gidişle Türkiye'yi sahiplenme düşünceleri olacak gibi duruyor. Ama öyle bir durumda yıllar önce aldıkları cevabı tekrar alırlar diye düşünüyoruz." diye konuştu.

Etliekmek, Sivas'ta da meşhur

Etliekmek, Konya'nın coğrafi işaret tescilli yemeği olsa da Sivas'ta da kendine özgü bir lezzete sahip. Sivaslılar etliekmeği genellikle dişi büyükbaş hayvanların etlerinden yapıyor. Yağlı kaburga etlerinden iç harcını hazırlayarak meydana getirilen etliekmek, Sivas'ın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Yunanistan'ın etliekmeği sahiplenme girişimleri Türkiye'de tepkilere yol açtı. Sosyal medyada da birçok kullanıcı Yunanistan'ın bu girişimini eleştirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.