Konya’nın aradığı lezzet  Aslı Börek’te

Konya’nın aradığı lezzet Aslı Börek’te

Avrupa’nın en büyük unlu mamul fabrikası olan ve Türkiye gıda sektöründe de ihracatları ile önde yer alan Aslı Börek’in Konya şubesi, Buse Kaya ve Ahmet Enes Altay tarafından Kosova Mahallesi Ebru Sokak’ta Kosova Şubesi adını alarak açıldı

Girişimci ve güçlü kadın ruhuna inanan Buse Kaya, Aslı Börek’in şubesini Konya’ya açarak başarısını kanıtladı. El yapımı ve tamamen doğal malzemelerden yapılan ürünleri tanıtan kadın girişimci Buse Kaya, Konya’ya böyle bir hizmeti kazandırmaktan gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

asli-borek--(6).jpeg

ASLI BÖREK’TEN BAŞKASINI DÜŞÜNMEDİM

Aslı Börek’in Konya Şubesi’ni açma kararı aldığı günleri anlatan Buse Kaya, geniş araştırmalar yaptıktan sonra kararını verdiğini dile getirdi. Geçmiş yıllarda Aslı Börek’in müşterisi de olan Buse Kaya, tercihini doğru yönde kullandığı için de kendisiyle gurur duyduğunu söyledi.

asli-borek--(4).jpeg

Aslı Börek’in Konya’da açma serüvenini anlatan Girişimci Buse Kaya, “Aslı Börek Konya’nın kuruluş kararı 2015’in Eylül ayında alınmakla birlikte resmiyetle kuruluş aşamaları Kasım ayında başladı. Beş ay süren yapım ve mimari projemiz sonucunda 14 Nisan 2016 tarihinde faaliyete başladık.

asli-borek--(1).jpeg

Kafamda oluşturmuş olduğum girişim fikrimi daha fazla netleştirmek amacıyla CNR Expo Franchising fuarına katıldım. Daha önce de sıkı müşterisi olduğum Aslı Börek ile çözüm ortaklığı tanışmamız bu şekilde oldu. Birçok marka ile yaptığım görüşmeler ışığında Aslı Börek de dâhil olmak üzere birçoğunun üretim tesisini gezdim. Fakat en büyüleyici üretim tesisi Aslı Börek oldu.

asli-borek--(10).jpeg

15 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare  açık alanla toplam 20 bin metrekarelik dev bir üretim tesisinde tamamıyla insan gücü ve istihdamı kullanılarak büyük bir titizlikle üretim yapılıyor. Aslı Börek’in bu dev mutfağında yaptığım gezi bana başka bir alternatif bırakmadı. Ve on gün sonrasında çözüm ortakları olarak bu büyük ailenin Konya şubesi olarak yerimizi aldık. Uzun yıllardır severek tattığım bu lezzetli ürünleri hizmete sunduğum için büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü inandığım lezzetleri alıcısıyla buluşturuyorum” dedi.

 

asli-borek--(13).jpeg

GİRİŞİMCİ RUHLU İŞLETMECİ

İktisat Fakültesinden mezun olduktan sonra Konya’ya dönerek iş hayatına atılan 25 yaşındaki genç girişimci Buse Kaya, şu anda KTO Karatay Üniversitesi İşletme tezli yüksek lisans eğitimini sürdürüyor. Buse Kaya, öğrenci olduğu zamanlarda da her zaman girişim yapma planları içinde olduğunu dile getirerek şöyle konuştu; “İnsanlarla iletişim halinde olmayı seviyorum. Bu sebeple işletmecilik fikrim hep vardı. İnsanların en mutlu hissettikleri zaman dilimi yemek yedikleri anlar olduğu için gıda sektörünü seçtim”

asli-borek-gercek--(3).jpg

Konya son yıllarda Türkiye ekonomisi için sanayi, tarım ve turizm konusunda parlayan bir yıldız durumunda olduğunu söyleyen Buse Kaya Konya’nın potansiyelini daha önceden de gördüğünü dile getirdi. Devletin ve hükümetin Konya’ya yapmış olduğu uzun vadeli yatırımların ilgisini çektiğini ifade eden Kaya, “Bu yüzden Konya’nın bir parçası olmak istedim. Kendi işimi bu şehirde büyüteceğime inanıyorum” dedi.

asli-borek--(12).jpeg

BİNBİR ÇEŞİT ÜRÜN ASLI BÖREK’TE

Aslı Börek Kosova Şubesi’nde misafirlere özel hizmetler verdiğini de dile getiren Buse Kaya, “Öncelikle mağazamızda sunduğumuz ürünlerin tamamını sipariş yoluyla taze bir şekilde organizasyonlara, davetlere, evlere teslim ediyoruz. Büyük çaplı organizasyonlarda bir gün öncesinden verilen siparişlerin taze pişirilip sunulması, hizmet esaslarımızdan. Burada tüm börek çeşitlerimiz mevcuttur.

asli-borek-gercek--(2).jpg

Kol böreği, su böreği, boşnak böreği, ev böreği, dolama böreği olmak üzere, şerbetli tatlıların tamamı, sütlü tatlılar, pastalar ve 28 çeşit kurabiye portföyümüz mevcuttur. Bunların yanında el yapımı sarma ve mantılarımız da hizmetinize sunulmaktadır. Aslı Çay, bizim Ofçay ortaklığı ile ürettiğimiz özel çayımızdır. Yedi farklı çayın harmanlanmasıyla oluşan eşsiz bir tadı var. Bir çay tiryakisi olarak mutlaka tatmanızı tavsiye ediyorum. Bizi farklı kılan böreklerimizde %85 oranında tereyağı kullanıyor olmamız. Tedarikçilerimizle 22 yıldır süren ortaklığımızın da verdiği güçle ürünlerimizdeki güvenilirliği ve kaliteyi gerek lezzeti, gerek görselliği ile anlayabilirsiniz. Böreklerimiz tamamen el açmasıdır” şeklinde konuştu.

asli-borek-gercek--(4).jpg

KADIN GÜNLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Aslı Börek’te son zamanlarda Konyalı kadıların kahvaltı günlerine ev sahipliği  yaptıklarını söyleyen Buse Kaya, “Buraya gelen misafirlerimiz kahvaltı menümüzden çok hoşnut ayrılıyorlar. Burdan kahvaltıda çok çeşitli sıcaklarımız var çeşitli önlerler örneğin sebzeli omlet ,baharatlı patatesli omlet, kavurmalı omlet gibi bol seçeneklerle Konyalı kadınlarımızı evlerinde hissettiriyoruz. 

asli-borek-gercek--(7).jpg

Kahvaltıda 16 çeşit ürün var  Kahvaltımız insanların dışarda yaptıklarından ziyade ev kahvaltısı gibi özenli ve şık sunumlar yapıyoruz” dedi.

YENİ ŞUBE YAKINDA HİZMETE GİRECEK

Genç Girişimci Buse Kaya, her zamanki gibi girişim fikirlerini sürdürmeye devam ediyor. Yeni girişimlere yelken açmak isteyen Buse Kaya Konya’ya kazandıracağı yeni şubeyi şöyle anlattı: “Şu an ki projelerimiz doğrultusunda Aslı Börek Express şubelerimizi yakın zamanda hayata geçirmek üzere çalışmalar yürütüyoruz. Yakın zamanda tüm dost ve müşterilerimiz bu haberi almalarını istiyoruz. Bunun yanında yaklaşan Ramazan ayı boyunca sahur ve iftar menülerimizle sunuma hazırız ve misafirlerimizi bekliyoruz”  Salim Kuzu – Memleket

 

asli-borek-gercek--(8).jpg