Konyalı şehidin adını taşıyan bot Çanakkale'de denize indirildi

Konyalı şehidin adını taşıyan bot Çanakkale'de denize indirildi

Çanakkale'nin Biga ilçesi Karabiga beldesinde 2020 yılında gemi arama görevi sırasında şehit düşen Konyalı Gümrük Muhafaza Memuru Ahmet Serkan Yarımoğlu'nun adını taşıyan bot, Çanakkale'de düzenlenen duygusal bir törenle denize indirildi.

Çanakkale'nin Biga ilçesi Karabiga beldesinde, 2020 yılında gerçekleştirilen gemi arama görevi sırasında merdivenlerden ambara inerken düşerek şehit olan Konyalı Gümrük Muhafaza Memuru Ahmet Serkan Yarımoğlu, memleketi Karapınar ilçesinde son yolculuğuna uğurlanmıştı. Şehit Yarımoğlu'nun adı, görev yaptığı alanda yaşatılmak üzere Çanakkale'de bir Gümrük Muhafaza Botuna verildi.

b1.jpg

Çanakkale'de düzenlenen duygusal bir törenle denize indirilen Gümrük Muhafaza Botu, şehidin ailesi, çocukları ve katılımcılar tarafından dualar eşliğinde denize bırakıldı. Programa Batı Marmara Gümrük Bölge Müdürü Akif Ertekin de katılırken, şehit babası Şener Yarımoğlu, duygusal bir konuşma yaparak, "Oğlumuzun adının görev yaptığı yerde yaşatılmasından mutluyuz. Her şeye rağmen kendisini geri getirmeyecek. Oğlumuzun yokluğuna alışmak mümkün değil. Ondan bize kalan torunlarımızla avunuyoruz. Oğlumun adının yaşatılmasında emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

b2.jpg

Çanakkale'de denize indirilen Gümrük Muhafaza Botu, şehit Ahmet Serkan Yarımoğlu'nun anısını yaşatmak ve onun fedakarlıklarını unutulmaz kılmak amacıyla hizmet verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.