Konyalı Milli Judocu Ahmet Saçan'ın hedefi olimpiyatlar

Konyalı Milli Judocu Ahmet Saçan'ın hedefi olimpiyatlar

Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Judo takımının “Milli” sporcusu ‘Atom Karınca’ lakaplı Ahmet Saçan’ın en büyük hayali ve hedefi; Türkiye’yi 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda temsil ederek Türk Bayrağını dalgalandırmak, İstiklal Marşını söyletmek…

2009 yılında 10 yaşındayken Selçuklu TOKİ İlköğretim Okulu’nda açılan Judo Kulübüne katılan Ahmet Saçan, 10 yıllık başarılarının ardından 2020’de yapılacak Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etmek istiyor. Küçük yaşta okulunda açılan Judo Kulübüne üye olan Ahmet Saçan, başarıyla ve azimle geçen 10 yılını Memleket Gazetesi’ne anlattı.

2-271.jpg

3-001.jpeg

1-005.jpeg4-003.jpeg

OKULDAN KONYA BÜYÜKŞEHİRSPOR KULÜBÜ’NE

2009 yılında başladığı Judo sevdasını ileri seviyelere taşıyan Saçan, ilk judo sporuna başladığında okul kulübünde 100’ün üzerinde öğrencinin olduğunu söyledi. Daha sonraki günlerde bu sayının giderek azaldığını söyleyen Saçan, kulüpte sadece kendisin kaldığını ve okuldan tek judo sporcusu olarak mezun olduğunu anlattı. Okuldaki judo kulübünün antrenörü sayesinde Selçuklu Beleyesi Judo Takımına kaydolduğunu anlatan Ahmet Seçen, “Selçuklu Belediyesi’nde Selçuklu Judo Spor Kulübü kuruldu. Haliyle Selçuklu Judo Spor Kulübü’ne transfer oldum. 2012 yılından 2014 yılına kadar Selçuklu Judo Spor Kulübü adına yarışlara katıldım. Daha sonra Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü’ne transfer oldum” dedi.

 

5-002.jpeg

6.jpeg

SAKATLIKTAN KURTULDUKTAN SONRA MİLLİ TAKIM’A KATILDI

2012 ve 2013 yılında Türkiye Şampiyonluğu elde eden başarılı judocu 2014 yılında Türkiye Şampiyonası turnuvasında maç esnasında sakatlık geçirerek Türkiye 5’incisi oldu. Daha sonra yılmadan çalışmalara devam ettiğini söyleyen Saçan, “Sakatlığımdan sonra 2015 yılında tedavilerim yapıldı ve sahalara tekrar döndüm. Bazı turnuvalar ve seçmelerdeki başarılarımdan dolayı Milli Takım’a alınma şansı yakaladım.  Katıldığım Türkiye Şampiyonası Turnuvası’nda Türkiye ikinciliği elde ettim. Daha sonra Romanya’da yapılan Avrupa Kupası Şampiyonası Turnuvası’na katılarak Balkan beşincisi oldum. Avrupa Kupası Turnuvası’nda sakatlığının devam ettiğini için bu talihsiz olay yüzünden beşinci oldum.  Antrenörünün uyarılarına rağmen turnuvalara katıldım.  Aynı yıl içinde Antalya Avrupa Kupası turnuvalarına katıldım. Sakatlık devam ettiği için yedinci oldum. Daha sonra bu turnuvadan sonra tekrar tedavi oldum ve iyileştim. 2017 ağustos ayında dünya şampiyonasına gidecek sporcuların da katıldığı Romanya’da Avrupa Kupası düzenlendi. 63 ülkeden katılımın olduğu büyükler ve gençler kategorisi vardı. Burada derece alamadım. Bu turnuvadan sonra çalışmalarımı hızlandırdım. 2018 yılı Aralık ayında Antalya’da düzenlenen Türkiye Judo Şampiyonası ve Süper Lig müsabakalarında üçüncü oldum” şeklinde konuştu.

“HEDEFİM 2020 TOKYO OLİMPİYATLARI”

2015 yılındaki başarıların ardından Milli Takım’a katılan Judo Sporcusu Ahmet Saçan, şu anda halen Milli Takım’ın kamplarına katılıyor. Şubat ayı başında Milli Takım kampına katılacağını söyleyen Ahmet Saçar, “Buradaki kamptan sonra seçmeler olacak. Daha sonra seçmelerden geçip Avrupa Kupası’na gireceğim. Daha sonra Avrupa Şampiyonası ve Dünya şampiyonası yapılacak. Son olarak da 2020’de yapılacak olan Tokyo Olimpiyatları için Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Tek amacım burada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek. En büyük arzum şanlı bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı okutmak. Türkiye’nin sporda ne kadar ileriye gittiğini göstermek” şeklinde konuştu.

HOCALARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Antrenörü Hakan Aydoğan’a başarılar sağlamasında büyük katkıları olduğunu söyleyen Ahmet Saçan, “Konya Büyükşehir belediyesi Başkanlarına, Büyükşehir Belediyespor Kulübü’ndeki hocalarım Hakan Aydoğan, Muhammet Çelik, Hüsamettin Çelik ve Sait Demirdöven antrenörlerime  teşekkür ediyorum” dedi.  Servet R. Çolak-Memleket

 

7-001.jpeg

8-001.jpeg

 

Etiketler :