Konyalı çamlıca’lılar, iftar yemeği verdi

Konyalı çamlıca’lılar, iftar yemeği verdi

Konya Hüyük İlçesine bağlı Çamlıca Köyü sakinlerinin kurduğu, İzmir Gültepe’de hizmetlerini sürdüren Çamlıcalılar Derneği (İZCAMBİRDER) iftar yemeği verdi.

Derneğin bulunduğu sokakta verilen iftarda Üzümlüler dernek başkanı ve Konyalılar Vakfı yöneticilerinden Avni Alançay, Hasanşeyhliler derneğinden Başkan Yusuf Devebacak, Ali Devebacak, Bayram Çan, İnliceliler derneğinden Nuri Bekece, Karamanlılar dernek başkanı Aziz Bilgin, Damlapınar dernek başkanı Hasan Ellikçi, Kolostomili ve Ostomililer Derneği Başkanı Talat Cankıymaz, bazı siyasi partilerin temsilcileri ve meclis üyeleri, işadamları, öğretmenler ile İzmir’de oturan Çamlıcalılar ve Murat Mahallesinin muhtarı Eşref Topkaya ve semt sakinleri bir araya geldi. Etkinlikte yörenin din adamları Memiş Sunar, Çafer Çayırlı ve Kayabaşılı Yusuf Hoca tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu. Özellikle Konyalılar tarafından yoğun ilgi gören ramazan yemeğinde davetliler beraberce oruçlarını açarak, ramazan ayının feyzi ve bereketini birlikte yaşadılar.

Konya Çamlıcalılar Derneği genel başkanı Hasan PARLAR : “Bu tür etkinliklerle Konyalı hemşehrilerimizin birbirleriyle kaynaşmasını ve Ramazan ayının önemi ve maneviyatını genç kuşaklara anlatmayı hedefledik. Amacımıza da ulaştığımızı düşünüyorum. Bu vesile ile tüm katılımcılara, hayırseverlere, iftarda hizmet veren yöneticilerimiz ve gençlere çok teşekkür ederim” dedi.