Konya’dan dünyaya açılan kapı!

Konya’dan dünyaya açılan kapı!

KTO Karatay Üniversitesi, Uluslar Arası Ticaret Bölümü mezunu Genç girişimci Erman Taşpınar, Kurduğu firmasıyla yurtdışı eğitim ve vize danışmanlığı yaparak Konya’yı dünyaya taşıyor.

Yurtdışı Eğitim Akademisi kurucusu Erman Taşpınar, yurtdışında eğitim görmek isteyen öğrencilere ve ticaret yapmak isteyen iş adamlarına eğitim ve vize danışmanlığı yapıyor. Yurtdışı Eğitim danışmanlığı hizmetinde dünyada ve Avrupa’da birçok üniversiteyle anla yapan firma,  dil okullarına, yüksek lisanslara, doktora programlarına, stajlara ve yaz okullarına öğrenci gönderiliyor.  Ülkelerin prosedürlerine göre değişen prosedürler olduğunun söyleyen Taşpınar, Danışmanlık hizmeti olmadan yurtdışına çıkışların olumsuz sonuçları olacağını hatırlattı.  “Firma olarak dünya çapında 160 okulla anlaşmamız var” diyen firma kurucusu Taşpınar, “Öğrenciler hangi bölgeye gitmek istiyorlarsa, biz o bölgeyle ilgili alternatifleri ortaya çıkarıyoruz. Bu alternatifler dâhilinde işlemlerimizi başlatıyoruz. Şu anda Konya’da yurt dışı eğitim programı yapan ikinci firmayız. Biz bu sektöre 2 yıl önce başladık ve taleplerin çok olduğu gördük. Bunun dâhilinde Konya ve Türkiye’nin değişik üniversiteleriyle çalışmalarımız sürüyor. Firma olarak sadece Konya değil Türkiye geneline danışmanlık hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Yurtdışına iş veya ticaret amaçlı gitmek isteyenlere vize danışmanlığı veriyoruz. Dünyadaki bütün ülkelere vize danışmanlığı yaparak hizmet vermeye başladık” şeklinde konuştu.

 

EN AZ 6 AY

Dil öğrenimi konusunda tavsiyelerde bulunan Erman Taşpınar 6 ay süreyle yapılan yurt dışı programlarının dil öğrenmede en iyi sonucu verdiğinin altını çizdi. Taşpınar, “Bizden danışmanlık alan öğrencilerimize 6 ay süreyle eğitim almalarını tavsiye ediyoruz. Öğrencilerin yurt dışına gittiklerinde oraya alışmaları yaklaşık 2 ay sürüyor. 6 aydan kısa süre için gidenler tam yabancı dil öğrenmeye başlamışken dönmek zorunda kalıyorlar ve bu sürede tam olarak dil öğrenemiyorlar. Dil öğrenimi konusunda Bilimsel deneyler ve verilerin de hesaplamaları 3 ay sonra tam olarak dil öğrenilmeye başlandığını gösteriyor. Bizlerde öğrencilerimize iyi bir dil öğrenmeleri için en az 6 ay süre eğitim görmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

 

 EN ÇOK KANADA, TERCİH EDİLİYOR!

Gidilecek ülkeye ve üniversite göre harcamaların olacağını aktan Taşpınar, “Üniversiteye ödeyecek harçların yananda konaklama içinde ayrı bir bütçe ayrılması gerekiyor. Bunun yanında gidilecek ülkenin parası dolar karşısında nerede durduğu da önemli. Bu konuda uygun fiyat ve daha kaliteli eğitim için Kanada en çok seçilen ülkeler arasında bulunuyor. Öğrencilere danışmanlık yaparken hangi ülkede ne kadar harcama yapılabileceğini de söylüyoruz. Öğrenciler bütçelerine göre gidecekleri ülkeyi seçebiliyor” şeklinde konuştu.  Yurtdışına eğitim için giden öğrencilere tavsiyelerde bulunan Erman Taşdemir, yurtdışında eğitim gördükten sonra,  özgüven ve başarının daha da artığını söyledi.

 

DİL KURSLARI AÇIYORUZ!

Gelecek yıllarda İngilizce eğitim kursları açmayı planladıklarını aktaran Taspınar, “Yabancı hocalar eşliğinde kursa yazılan öğrencileri İngilizce öğretmeyi amaçlıyoruz” dedi. Türkiye’deki İngilizce öğrenimi konusunda eksiklikleri fark ederek konuşmaya yönelik çalışma projesinin olduğunu söyleyen Taşpınar, “Türkiye’deki İngilizce öğretiminin en büyük yanlışlarından biri de direkt gramer olarak başlanması olarak görüyoruz ve biz bu kurslarımızda konuşmaya yönelik ve pratik İngilizceden sonra gramere geçmeyi düşünüyoruz. Bu konudaki fikrimiz buradan gönderdiğimiz öğrencilerden gelen şikâyetler üzerine oluştu. Yabancı ülkelerden gelen öğrencilerimiz izlenimlerini anlattıklarında ‘ana dili İngilizce olanlar bile bizim gibi gramer bilmiyor ve bizden daha pratik konuşuyor’ şeklinde cevaplar alıyoruz. Biz bu sonuçlara baktığımızda daha çok konuşmaya yönelik ve kulak alışkanlığı yapmaya yönelik eğitim vermeyi daha doğru düşünüyoruz” dedi. Sami Gediz – Memleket