Konya'dan Ankara'ya gidenleri Bozkurt heykeli karşılıyor

Konya'dan Ankara'ya gidenleri Bozkurt heykeli karşılıyor

Gölbaşı'nda Türk destanları temalı Merkez Meydan açıldı; Bozkurt ve koşan at heykelleri ile tarihi bir atmosfer sunuyor.

Gölbaşı'nın İki Yakasını Birleştiren Merkez Meydan Açıldı

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'in vizyon projesi olan "Büyük Gölbaşı Merkezi Projesi" kapsamında inşa edilen Merkez Meydan, Türk destanları temasıyla donatılarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açıldı. Meydan, Gölbaşı'na Konya'dan gelenleri Bozkurt heykeliyle, Ankara'dan gelenleri ise koşan atlar heykeliyle karşılıyor.

Açılış törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz, Hacı Bayram Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gültekin Akengin, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Merkez Meydan projesi, Gölbaşı'nın iki yakasını birleştirerek tüm hatlar arasında bağlantı sağlıyor.

Büyük Gölbaşı Merkezi Projesi, Gölbaşı'nın tüm caddelerini, sokaklarını, yeşil alanlarını, parklarını ve kamusal alanlarını tek bir tema olan Türk destanlarıyla tasarlayarak bütünleştirmeyi amaçlıyor. Başkan Şimşek, toplam 27 projeden 6 projeyi tamamlayarak caddeleri, asfaltları, kaldırımları ve aydınlatma sistemlerini modern bir görünüme kavuşturduklarını belirtti.

Başkan Şimşek, "Büyük Gölbaşı Merkezi Projesi ile tüm şehir tek bir tema ile yeniden tasarlanacak. Gölbaşı, tüm Ankara'nın cazibe merkezi haline gelecek. Gölbaşı'nın iki yakasının birleşmesi ile kent meydanı ve sahil şeridinin inşası ile tüm Gölbaşı meydanına ve göl kenarına kolayca ulaşabilecek. Bu proje, Gölbaşı'nı daha yaşanabilir ve modern bir yer haline getirmeyi hedefliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.