Konya'dan Adana'ya katmer yemeye gittiler

Konya'dan Adana'ya katmer yemeye gittiler

Gaziantep'in kahvaltı geleneği olarak bilinen katmer, Adanalıların vazgeçilmezi haline geldi. Adanalı tatlıcı Zeynep Geyik, geleneksel katmeri çeşitlendirerek, waffle, çubuk ve simit katmerle Adana sokaklarında fark yaratıyor.

Gaziantep'in uzun yıllar boyunca sadece kahvaltı sofralarında yer bulan geleneksel lezzeti katmer, artık Adanalıların günlük tatlı tercihlerinden biri haline geldi. Gaziantep'te kahvaltıda tüketilen bu nefis tatlı, Adana'nın sokaklarında her gün keyifle yeniyor. Geleneksel tarife sadık kalarak hazırlanan katmer, hamur, kaymak, fıstık ve şekerin muhteşem buluşmasıyla ortaya çıkıyor ve fırında özel bir şekilde pişiriliyor.

Konya'dan Adana'ya katmer yemeye gittiler

Adanalı tatlıcı Zeynep Geyik, bu lezzeti daha da ileri taşıyarak geleneksel katmeri çeşitlendirdi. Waffle, çubuk ve simit katmer gibi farklı sunumlarla Adana halkına hitap eden Geyik, bu eşsiz lezzeti şehir sınırlarının ötesine taşıdı.

Konya'dan Adana'ya katmer yemeye gittiler

İhlas Haber Ajansı'na konuşan Zeynep Geyik, "Adana'da bundan 10 sene öncesine kadar katmer bu kadar bilinir değildi. Artık Adanalılar katmeri sevdi. Katmerin de bilinirliğini gösterdik. İnsanlar bunu tahinli gözleme sanıyordu. Artık katmerin tatlı ve tadının güzel olduğunu öğrendiler" dedi.

Konya'dan Adana'ya katmer yemeye gittiler

Katmerin hafif bir tatlı olduğunu vurgulayan Geyik, "Katmerin içerisinde ince bir hamur, fıstık, şeker ve kaymak var. Eskiden bu Gaziantep’te kahvaltı olarak tüketilirdi ancak şimdi Adana'da da Gaziantep'te de günün her saati tüketiliyor. Diyet yaparken dahi insanlar bu tatlıyı tercih ediyor" şeklinde konuştu.

Konya'dan Adana'ya katmer yemeye gittiler

Katmer için Konya'dan gittiler

Katmer için Konya'dan gelen bir vatandaş olan Fatih Er ise, "Biz bunun için Konya’dan geldik. Çok beğendik, hafif bir tatlı. Çeşitleri de var, herkese tavsiye ederiz. Adana'nın bildiğimiz o şerbetli tatlılarına hiç benzemiyor. Severek tükettik" diye konuşarak katmerin benzersiz lezzetini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.