Konya'daki Sosyal Konut ve İlk Evim Projesi'nde hareket yok

Konya'daki Sosyal Konut ve İlk Evim Projesi'nde hareket yok

Kura çekimi 2022 Aralık ayında yapılan Konya'daki Sosyal Konut ve İlk Evim Projesi'nin inşaatına henüz başlanmadı. Projenin 2 yıl içinde teslim edileceği açıklanmıştı. Vatandaşlar konutların ne zaman teslim edileceğini merak ediyor.

Konya'da 2 bin 891 konut ve arsa için kura çekimi 2022 Aralık ayında yapılmıştı. Kura sonucunda hak sahipleri belirlenmiş ancak inşaat çalışmalarına henüz başlanmadı.

Projenin ilk duyurulduğu tarihlerde konutların 2 yıl içinde teslim edileceği bildirilmişti. Ancak 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan asrın felaketi sonrası konutların yapımına başlanamadı. Deprem bölgesinde yoğun çalışmalar yürüten Toplu Konut İdaresi'nin önceliği ise bu bölgeler oldu. Bölgede halen konut yapımı ve teslim süreçleri en hızlı şekilde yönetiliyor.

Projenin hak sahipleri, konutların ne zaman teslim edileceğini merak ediyor. Birçok sosyal medya sayfasında konutların teslim edilmediğiyle ilgili şikayetler bulunuyor. Asıl hak sahibi vatandaşlar konu hakkında TOKİ'nin kendilerine bilgi vermediği yönünde serzenişlerini belirtiyor.

TOKİ yetkilileri ise projenin inşaatına en kısa sürede başlanacağını ve hak sahiplerinin mağdur edilmeyeceğini belirtiyor. Yetkililer, deprem bölgesi çalışmalarında gelinen noktaya göre Konya'daki projenin inşaatına da başlanacağını ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.