Konya’daki katliam filminin devamını çekmek o kadar da zor olmadı ve Konyaspor 3 puandan oldu

Konya’daki katliam filminin devamını çekmek o kadar da zor olmadı ve Konyaspor 3 puandan oldu

Süper Lig’in erteleme mücadelesinde Konyaspor, Başakşehir’e konuk oldu. Defans hattında önemli bir eksiği olan Konyaspor, mücadeleden 2-1 mağlubiyetle ayrıldı.

Konyasporlu Ahmet Çalık’ın vefatı sonrası erteleme kararı çıkan Konyaspor’un Başakşehir mücadelesi oynandı.

RAKİPTE İKİ ESKİ OYUNCU

Başakşehir’de Aykut Kocaman’ın yönetimindeyken transfer edilen Ömer Ali Şahiner ve olaylı bir ayrılık sonrası Başakşehir’e transfer olan Serdar Gürler, bu önemli mücadelede Konyaspor’a karşı ilk onbirde başladılar.

ABDÜLKERİM YERİNE MUSA ÇAĞIRAN

Konyaspor’da geçtiğimiz hafta oynanan Kasımpaşa mücadelesinde sarı kart gören Abdülkerim Bardakçı, bu önemli mücadelede sahadaki yerini alamadı. Onun yerine daha önce de defansta forma giyen Musa Çağıran forma giydi.

AHMED HASSAN YEDEK

Kasımpaşa mücadelesinde iki golün asistini yapan Mısırlı oyuncu Ahmed Hassan, bu önemli mücadelede Teknik Direktör İlhan Palut’un kararıyla yedek soyundu.

Konyaspor maça şu onbirle başladı: Sehic, Skubic, Musa, Adil, Guilherme, Michalak, Hadziahmetovic, Soner, Bytyqi, M'Poku, Cikalleshi.

Başakşehir’de iki eski Konyasporlu onbirde sahada: Volkan, Ömer Ali, Youssouf, Duarte, Hasan Ali, Tolga, Serdar Gürler, Berkay, Aleksic, Gulbrandsen, Chadli.

İLK YARI

Mücadelenin ilk yarısının başlarında Başakşehir topa sahip olan taraf oldu. İlk 5 dakikada rakibine müsaade eden Konyaspor, bu andan sonra rakibinin üstüne daha fazla gitti.

SARI KARTI ATLADI KONYASPOR’U AFFETMEDİ

Mücadelenin hakemi Sarper Barış Saka, 6’ncı dakikada Soner’e sert müdahalede bulunan Guldransen’in pozisyonunu faulle geçiştirdi.

Dakikalar 10’u gösterdiğinde ise Hadziahmetovic’in Berkay’a yaptığı harekete hakem Saka, düşünmeden sarı kartını çıkardı. Amir, gördüğü bu kartla önümüzdeki hafta oynanacak Alanyaspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Karşılaşmanın ilk 25 dakikasında takımlar neredeyse hatasız oynadı. Yerden ayağa paslar yapan iki takımın bu görüntüsü izleyenleri mest etti.

MUHTEŞEM ATAK VE GOL

Mücadelenin 37’nci dakikasında ani bir çıkış yapan Konyaspor, Michalak’la topu taşıdı. Pası alan Soner, bekletmeden topu Bytqi’ye verdi. Genç oyuncu güzel bir vuruşla kaleci Volkan’ı avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. 25 yaşındaki Kosovalı oyuncu bu sezon ligde 3’üncü golünü attı.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve ilk yarı 1-0 Konyaspor’un üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARIYA BAŞAKŞEHİR HIZLI BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısına Başakşehir oldukça hızlı başladı. Hücumda hızlı çoğalan Başakşehir’de Ömer Ali Şahiner topla ceza sahasına girdi. Guilherme’ye çalımını atan Ömer Ali, pasını Guldbransen’e ulaştırdı. Norveçli oyuncu düzgün bir vuruşla 49’da takımını 1-1’lik beraberliğe taşıdı.

MUSA ÇAĞIRAN KORKUTTU

55’te Chadli’yle ikili mücadeleye giren Musa Çağıran, kendini yere bıraktı. Bu anda herkesin gözü yedek kulübesine çevrildi. Bir süre yerde yatan Musa Çağıran, ayağa kalktı ve oyuna devam etti.

KENDİ KALESİNE ATTI

Abdülkerim Bardakçı’nın sakatlığı nedeniyle defansta görev alan Musa Çağıran talihsiz bir an yaşadı. Başakşehir, 62’de serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Aleksic, düzgün bir orta yaptı. Ortaya Başakşehirli oyuncu kafa vurdu. Topu çıkarmak isteyen Musa, topu kendi ağlarına gönderdi ve Başakşehir 2-1 öne geçti.

BU SEFER GEÇ KALMADI

Kasımpaşa mücadelesinde oyuncu değişikliklerini geç yaptığı gerekçesiyle eleştirilerin hedefinde olan Teknik Direktör İlhan Palut, bu sefer gecikmedi. 68’de sağ kanatta aksayan Michalak’ın yerine Çekici’yi ve Mpoku’nun yerine Rahmanovic’i alan İlhan Palut böylelikle hücum gücünü artıran hamlesini yapmış oldu.

MUSA ROKET GÖNDERDİ

73’te Musa Çağıran önüne aldığı topu 35 metreden kaleye gönderdi. Kaleci Volkan Babacan, topu güçlükle kornere gönderdi.

PALUT YİNE AYNISINI YAPTI

76’ncı dakikada Teknik Direktör İlhan Palut, Skubic’in yerine Barış Yardımcı’yı ve Soner’in yerine de Ahmed Hassan’ı oyuna aldı. Bu andan sonra Konyaspor çift forvete döndü.

SERDAR’I YOK ETTİ

Konyaspor’dan olaylı bir şekilde Başakşehir’e transfer olan Serdar Gürler, Konyaspor defansının arasında adeta kayboldu. Serdar, tek bir isabetli orta yapamazken şut da çekemedi. Serdar Gürler 89’da yerini Şener Özbayraklı’ya bıraktı.

SEHIC 3’Ü ÇIKARDI

Karşılaşmanın 84’üncü dakikasında Başakşehirli Atabey’in pasına Guldbransen yakın mesafeden vurdu. Kaleci Sehic, bu vuruşu çıkararak farkın önüne geçti.

HÜCUMDA ETKİSİZLİK

Konyaspor, Başakşehir karşısında defans hattında iyi işlere imza atarken hücum hattında Başakşehir’in katı defansıyla karşı karşıya kaldı.

90+3’te gelen ortaya kafayı Ahmed Hassan vurdu. Tecrübeli oyuncunun vuruşu direkte patladı.

BİR YENİLGİ DAHA

Mücadelede başka gol olmadı ve ligde en yakın rakibi Başakşehir’e kaybeden Konyaspor bu mücadele sonrasında 49 puanda kaldı. Rakibi Başakşehir ise aldığı 3 puanla 46 puana yükseldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum