Konya'da yoğun kar ve tipi var! Antalya yolunda son durum

Konya'da yoğun kar ve tipi var! Antalya yolunda son durum

Konya'yı Antalya'ya bağlayan Alacabel mevkiinde kar yağışı, buzlanma ve şiddetli tipi nedeniyle Seydişehir-Akseki karayolu tüm araç trafiğine kapatıldı

Meteorolojik uyarılarının ardından başlayan kar yağışı Konya'yı Antalya'ya bağlayan Alacabel'de de etkili oldu. Seydişehir-Akseki karayolu yoğun kar yağışı, buzlanma ve şiddetli tipi nedeniyle tüm araç trafiğine kapatıldı.

Kar kalınlığı yarım metreyi aştı

İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan en önemli yol olan Konya-Antalya karayolunda kar etkisini yeniden gösterdi. Bin 825 metre rakımlı Alacabel'de kar kalınlığı 50 santimetreyi aştı. Yol yoğun kar yağışı, buzlanma ve tipi nedeni ile yeniden tüm araç trafiğine kapatıldı. Karayolu akşam 21.00 sıralarında tırlara kapatılmıştı.

Tipi nedeniyle görüş mesafesi sıfıra kadar düştü

Alacabel'de ise kar kalınlığı yer yer 50 ila 60 santimetreye ulaştı, görüş mesafesi ise sıfıra kadar düştü. Yağış sebebiyle Karayolları Antalya ve Alacabel ekipleri aralıksız olarak çok sayıda iş makineleri ile yolda kar kürüme ve tuzlama çalışmaları yapıyor.

Bölge Trafik ekipleri ise yolda kontrol yaparak tüm araçları dinlenme tesislerine yönlendiriyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.