• BIST 103.929
  • Altın 148,575
  • Dolar 3,5497
  • Euro 4,1792
  • Konya 27 °C
  • Zelyut: Can Dündar'ı kim o gazeteye getirdiyse operasyonu o yapmıştır
  • Beyaz Saray'dan IKBY referandumuna ilişkin açıklama
  • İş adamının "FETÖ'ye 2 milyon liralık bağış" itirafı
  • Zelyut: Can Dündar'ı kim o gazeteye getirdiyse operasyonu o yapmıştır
  • Beyaz Saray'dan IKBY referandumuna ilişkin açıklama
  • İş adamının "FETÖ'ye 2 milyon liralık bağış" itirafı

Konya'da yeşil peynir üretimi

Konya'da yeşil peynir üretimi
KONYA (AA) - Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile TÜMSİAD'ın ortaklaşa organize ettiği ''Yeşil Peynir Üretiminde Kültür Kullanımı...

KONYA (AA) - Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile TÜMSİAD'ın ortaklaşa organize ettiği ''Yeşil Peynir Üretiminde Kültür Kullanımı ve Hijyen Farkındalığı" projesinin kapanış toplantısı düzenlendi.

TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Berdan Aktan, bir otelde düzenlenen toplantıda, yeşil peynir projesini ortaklaşa hayata geçirdiklerini söyledi.

Proje çalışmaları çerçevesinde hijyen üretimine başlanırken, kontrollü olarak üretimine izin verildiğini ifade eden Aktan, şu an itibariyle 12 firmanın üretim izini alarak sağlıklı bir ortamda üretim yaptıklarını belirtti.

Proje için oluşturulan 22 kişilik heyetin Fransa'ya giderek gezi ve incelemelerde bulunduğunu dile getiren Aktan, "TÜMSİAD olarak hedefimiz ilk önce üretilen ürünlerin Konya ve ülke genelinde, daha sonra ise tüm dünyaya pazarlanmasını sağlamak. Aynı zamanda bu alanda bir marka olmak istiyoruz." diye konuştu.

Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar da yeşil peynir projesinin hedefine ulaştığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Çalışmalar sonunda 12 firma Konya yeşil (küflü) peynirin üretim izni almış olup, bugün itibarıyla 3 bin ton üretime ulaşmıştır. Üretilen yeşil peynirlerde ağız ve tamak tadına ulaşılmıştır. Aynı zaman kaçak üretim için ceza ve yaptırımlarımızı sıklaştırdık. TÜMSİAD ile birlikte ilk hedefimiz Konya ve ülke genelinde, daha sonra ise dünya ülkelerine üretilen peynirimizi pazarlamayı hedefliyoruz. Bu projede emeği geçen ve destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum."

Yeşil peynir projesi hakkında katılımcılara bilgiler veren İl Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan Sobayoğlu da şunları kaydetti:

"Konya yeşil peyniri yüzde 70-80 koyun sütü, yüzde 20-30 inek sütünden yapılmaktadır. Üretimler yılın 5-7 ayları arasında yapılmakta olup, 9 aydan itibaren pazarlanmasına başlanmaktadır. Yaptırılan mikrobiyoloji analizleri bugüne kadar temiz çıkmış olup hedefe ulaşılmıştır. Aynı şartlarda Fransa'da üretilen Rokfor yaklaşık 40 liraya satılırken, bizim ürettiğimiz küflü peynir ise 12 liradan satılmaktadır."


AA

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Memleket | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0332 352 16 16 | Faks : 0332 352 11 66 | Haber Scripti: CM Bilişim