Konya'da yeni bir dönem başlıyor: Genç Kültür Kart

Konya'da yeni bir dönem başlıyor: Genç Kültür Kart

Tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Genç Kart uygulamasını ilan etti.

"Gençlerimize özel bir çalışmadan bahsetmek istiyorum" diyen Başkan Altay, yeni uygulamanın gençler için çok önemli olduğunu ifade ederek sosyalleşme adına önemli de bir aşama kaydedilmiş olacağının altını çizerek şu cümleleri kullandı:

- Şehrimizde ikamet eden, eğitimini sürdüren üniversite öğrencilerimizin sosyal, kültürel, eğitsel ve sportif faaliyetlere katılımını ve ilgiyi artırmak amacıyla hazırladığımız, Genç Kültür Kart ismini verdiğimiz bir sosyalleşme programını hayata geçiriyoruz.

- Şehrimizdeki üniversitelerde aktif olarak örgün eğitime devam eden öğrencilerimiz; yakında duyurusunu yapacak olduğumuz web sayfasından kayıt olarak sisteme entegre olacaklar.

- Genç Kültür Kart’la; Belediyemiz ve Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı (KOTEV) işbirliğiyle gençlerimiz; şehrimizde düzenlenecek sosyal sorumluluk projelerine katılarak toplayacağı puanları tiyatro, konser, spor ve eğitim harcamalarında kullanabilecekler.

- Genç Kültür Kart üyesi gençler, akıllı telefon uygulamasıyla kitap, online eğitim, spor üyelikleri gibi çekilişlere de katılım sağlayabilecekler.

- Genç Kültür Kart’la; özellikle pandemi sonrasında gençlerimizin sosyal hayata dönük adaptasyonu için belirli sayıda öğrencimize kültür, sanat, spor ve eğitim alanlarında kullanabilecekleri destekler gerçekleştirilecek.

- Genç Kültür Kart’la; başta belediyemiz iştirakleri olmak üzere sisteme dahil üye işyerlerinden dönemsel indirimler yapılacak.

- Bu önemli projenin gençlerimiz için, şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler