Konya’da yasa dışı çakar takan sürücüye ceza kesildi

Konya’da yasa dışı çakar takan sürücüye ceza kesildi

Konya Karatay'da aracına yasa dışı çakar lamba takan sürücüye bin 823 lira ceza uygulandı. Çakar tertibatının sökülmesi içinse bir hafta süre verildi.

Konya'da yasa dışı ve yetkisi olmadan aracına çakar lamba takan sürücü cezadan kaçamadı. Bin 823 TL ceza kesilen sürücüye tertibatı sökmesi için bir hafta süre tanındı.

Olay, 17 Ağustos Salı günü Konya'nın merkez Karatay ilçesi Akabe Mahallesi Yeniceler Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri çakar tertibatı bulunan 42 LJ 122 plakalı otomobili durdurdu.

Ekipler, sürücünün çakar lambasını araca resmi bir izni ve kullanım yetkisi olmadan taktığını tespit etti. Sürücü M.K.'ye mevzuatta belirtilen "Işıklı ve/veya sesli uyarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak" maddesinden bin 823 TL cezai işlem uygulanırken, çakar tertibatının söktürülmesi için 1 hafta süre verildiği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.