Konya'da tehlike devam ediyor

Konya'da tehlike devam ediyor

Meteoroloji, Konya da dahil olmak üzere 44 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Fırtına ve toz taşınımı nedeniyle sağlık riskleri ve ulaşımda aksamalar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya dahil olmak üzere Türkiye genelinde 44 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, güçlü fırtına ve toz taşınımı beklentisi dile getirilerek vatandaşların dikkatli olması istendi.

Toz taşınımının yol açabileceği sağlık sorunlarına dikkat çekilen uyarıda, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Özellikle solunum yolu rahatsızlığı olanların ve dışarı çıkması zorunlu olmayanların mümkünse evlerinde kalması önerildi. Ayrıca, sürücülerin sürüş esnasında dikkatli olmaları, hızlarını düşürmeleri ve gerektiğinde araçlarını güvenli bir yere çekmeleri önemle tavsiye edildi.

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların hava durumu uyarılarını yakından takip etmelerini ve gerekli önlemleri alarak olumsuz etkilerden korunmalarını öneriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.