Konya'da SANTEK Toplantısı: Vali Özkan, Sanayi ve Teknoloji Stratejilerini Belirledi

Konya'da SANTEK Toplantısı: Vali Özkan, Sanayi ve Teknoloji Stratejilerini Belirledi

Konya Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleşen SANTEK toplantısında, şehrin sanayi ve teknoloji politikaları ile ilgili stratejiler belirlendi. Vali Özkan, nitelikli iş gücünün artırılması ve savunma sanayisinin önemine vurgu yaptı.

Konya'da, Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu (SANTEK) tarafından düzenlenen toplantı, Vali Vahdettin Özkan'ın başkanlığında gerçekleşti. Toplantının amacı, Konya'nın sanayi ve teknolojik gelişimine yön vermek, mevcut sorunları ele almak ve çözümler üretmekti.

Vali Özkan, toplantıda yaptığı konuşmada, şehrin vizyonunu oluşturmak için üniversiteler, sanayi, kamu kuruluşları, belediyeler ve meslek kuruluşları arasında işbirliği yapılmasının önemine değindi. Hedeflerin belirlenmesi, veri analizinin doğru şekilde yapılması ve etkili bir izleme değerlendirme sisteminin kullanılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Özellikle nitelikli iş gücünün artırılması için eğitim kurumlarının duyarlı olmasının önemine dikkat çeken Vali Özkan, "Sanayimizin talep ettiği nitelikli iş gücünün yetişmesi için eğitim kurumlarının nasıl bir eğitim verip nasıl bir çerçevede olacağı, nitelikli iş gücünün yetişmesi açısından önemli bir yöntem maddesi olarak önümüzde duruyor" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Konya'nın savunma sanayisi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Özkan, ASELSAN başta olmak üzere yapılan faaliyetlerin kooperatif olarak desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen '7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları' toplantısının şehrin sanayileşme sürecine ciddi bir ivme kazandıracağını söyledi.

Toplantıda, Konya'nın sanayi, ekonomi ve teknolojik gelişimi üzerine istişarelerde bulunuldu. Vali Vahdettin Özkan'ın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, üniversite rektörleri ve kurul üyeleri toplantıya katıldı. Önümüzdeki dönemde yapılacak orta ve uzun vadeli sanayi stratejileri için kurul üyelerinin görüş ve önerileri önemli bir referans olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.