Konya'da Ramazan'ın İlk Günü Trafik Kabusu

Konya'da Ramazan'ın İlk Günü Trafik Kabusu

İftar vaktinde yollara çıkan Konya'da araçlar kilitlendi. Toplu taşıma kullanımının düşük olması da sorunu büyüttü.

Konya Kilitlendi

Konya'da Ramazan Ayı'nın ilk günü iftar vaktinde trafiğe çıkan araçlar kilitlendi. Özel araçlarıyla sokakları ve caddeleri dolduran vatandaşlar yayalardan daha yavaş ilerledi. Şehrin ana arterleri ve kavşaklarında araç kuyruklarının sonu görünmedi.

Trafik Sorunu Ramazan'da da Konya'yı Sallıyor

Konya'nın en büyük dertlerinden biri haline gelen ve günden güne de artan araç sayılarıyla katlanan trafik sorunu Ramazan Ayı'nın ilk gününde iyiden iyiye kendini gösterdi. Kimine göre ihtiyaç, kimine göre zenginlik göstergesi, kimine göre medeniyetsizlikten ileri gelen trafik sorunu hiç kuşkusuz bu Ramazan Ayı'nda da Konya'yı sallayacak gibi görünüyor.

Toplu Taşıma Kullanılmıyor

Toplu ulaşım kullanımının yüzde 14 seviyelerinde olduğu Konya'da dün iftar vaktine yakın saatlerde trafiğe aracıyla çıkarak rahat bir oruç tutmak isteyenlere kötü bir sürpriz vardı. Özel araçlarıyla sokakları ve caddeleri dolduran vatandaşlar yayalardan daha yavaş ilerledi. Şehrin ana arterleri ve kavşaklarında araç kuyruklarının sonu görünmedi.

Kazalar ve Kavgalar

850 bine yakın motorlu taşıtın olduğu günlük 250 binden fazla otomobilin, 100 binden fazla kamyonetin, 10 binden fazla minibüsün şehir içinde hareket halinde olduğu Konya'da zaman zaman yaşanan kazalar ise iftar vaktinde vatandaşın sabrını taşırdı. Bazı kavşaklarda şoför kavgaları yaşandı, doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı.

Çözüm Ne Olacak?

Konya'da artan araç sayısı ve düşük toplu taşıma kullanımı göz önüne alındığında, Ramazan Ayı boyunca trafik sorununun daha da artacağı öngörülüyor. Yetkililerin bu soruna karşı acil çözümler üretmesi gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum