Konya'da petrol araması yapılacak

Konya'da petrol araması yapılacak

Arar Petrol şirketi, Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde petrol araması için ruhsat başvurusunda bulundu. Aramalar, Konya-Karaman Planlama Bölgesi'nde bulunan K29-b; K29-c; K30-a ve K30-d numaralı paftalara denk gelen arazilerde yapılacak.

Enerji Günlüğü'nde yer alan habere göre Konya'da petrol araması yapılacak. Arar Petrol şirketi, Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde petrol araması için ruhsat başvurusunda bulundu.

Arar Petrol A.Ş., Ankara ili sınırları içinde kalan J30-c pafta numaralı arazi ile Konya ilinin sınırları içindeki K29-b; K29-c; K30-a ve K30-d numaralı paftalara denk gelen arazilerde, toplam 5 adet petrol arama ruhsatı almak için, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne (MAPEG) 04 Aralık 2023 tarihinde 5 ayrı başvuru yaptı.

whatsapp-image-2023-12-11-at-10-31-20.jpeg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı Konya-Karaman Planlama Bölgesi'ndeki yer alan dosyalardan derlenen bilgilere göre söz konusu bölgeler Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde yer alıyor.

Arar Petrol'ün başvurusu, MAPEG tarafından değerlendirilecek ve uygun bulunması halinde arama ruhsatları verilecek. Aramaların olumlu sonuçlanması halinde Konya'nın enerji haritası değişebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.