Konya’da mühür bozup hırsızlık malları satan depo sahibi ve 2 çalışanı gözaltına alındı

Konya'da polisinin baskın yaptığı bir depoda 100'den fazla çalıntı eşya ele geçirildi. Depo sahibi ve 2 çalışanı hırsızlık malı alım-satım suçundan gözaltına alınırken, müracaat eden mağdurlara çalınan eşyaları Feridiye Polis Merkezinde teslim edilecek

Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında baskın yaptığı Meram Sahibiata Mahallesi'ndeki bir depoda 100'den fazla çalıntı eşya ele geçirildi. Çok sayıda suç kaydı olduğu ortaya çıkan depo sahibi ve 2 çalışanı hırsızlık malı alım-satımı suçundan gözaltına alındı.

Konya Emniyetinden yapılan açıklamada, müracaatta bulunan vatandaşların çalınan malzemelerini Feridiye Polis Merkezinden teslim alabileceği duyuruldu.

hirsizlik1.jpg

Konya Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, faili meçhul hırsızlık olaylarının aydınlatılması, şüphelilerinin tespit edilmesi ve yakalanmasına yönelik detaylı araştırma yaptı.

hirsizlik2.jpg

DEPODAN BAĞ EVLERİ VE İŞ YERLERİNDEN ÇALINAN YÜZLERCE EŞYA ÇIKTI

Polis ekipleri, merkez Meram ilçesi Sahibiata Mahallesi'nde bir adreste hırsızlık malı ticareti yapıldığını tespit etti. Herhangi bir tabelası olmayan ve depo olarak kullanılan adrese polis ekipleri baskın düzenledi.

hirsizlik3.jpg

Yapılan aramada, bağ evleri ve iş yerlerinden çalındığı belirlenen 11 adet bisiklet, 2 adet av tüfeği, 4 adet havalı tüfek, 1 adet laptop, 12 adet benzinli ve elektrikli testere, 5 adet LCD televizyon, 18 adet şarjlı vidalama makinesi, 28 adet elektrikli matkap ve çeşitli elektronik malzemeler olmak üzere toplamda 100'den fazla hırsızlık malı eşyaya polis ekiplerince el konuldu.

hirsizlik4.jpg

MÜHÜR BOZUP HIRSIZLIK MALI DEPOLADI! ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI ÇIKTI

İş yerinin mühürlü olduğu ve mühür bozularak faaliyet yaptığı tespit edildi. Mühür bozmadan aranması olan ve 11 adet suç kaydı olan iş yeri sahibi M.D. (24), 56 adet suç kaydı olan S.D. (37) ve 20 adet suç kaydı olan N.D. (22) adlı iş yeri çalışanları hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

hirsizlik5.jpg

KONYA EMNİYETİNDEN AÇIKLAMA

Konya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Feridiye Polis Merkezi Amirliğine götürülen çalıntı malzemelerin daha önce mağdur olup müracaatta bulunan vatandaşlara teslim edileceği duyuruldu.

hirsizlik6.jpg

hirsizlik7.jpg

hirsizlik8.jpg

hirsizlik9.jpg

hirsizlik10.jpg

hirsizlik11.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.