Konya'da meraları koruma ve ağaçlandırma seferberliği

Konya'da meraları koruma ve ağaçlandırma seferberliği

KONYA (AA) - Konya'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ortaklığında, Mera Sahalarında Toprak Muhafaza ve Ağaçlandırma...

KONYA (AA) - Konya'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ortaklığında, Mera Sahalarında Toprak Muhafaza ve Ağaçlandırma Seferberliği konusunda toplantı düzenlendi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, toplantıda 4 maddeden oluşan kararlar alındığını bildirdi.

İki bakanlık arasında alınan kararlar doğrultusunda toprak muhafaza çalışmalarının hızlanacağı, seferberlikte karşılaşılacak güçlüklere karşı çözümler üretileceğini belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

"Toplulaştırma çalışması yapılacak sahalarda süre zararlısına karşı önlemler alınacak. Ayrıca rüzgar perdesi oluşturmak için ağaçlandırma çalışması yapılacak. Daha önceki çalışmalarda dikilen ağaçlar yeterli boy ve büyümeye kavuşunca da bu meralar tekrar otlatmaya açılacak. Böylece vatandaşlarımız meralardan daha iyi ve fazla verim alabilecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :