Konya'da kültür sanat

Konya'da kültür sanat

Konya Devlet Tiyatrosu, "Dördüncü Ay" adlı oyunu sahneleyecek

 Konya Devlet Tiyatrosu, "Dördüncü Ay" adlı oyunu izleyiciyle buluşturacak.

Björn Boström'ün yazdığı, Alpay Aksum'un yönettiği oyunun dekor ve kostüm tasarımı Gözde Yavuz, ışığı Hakan Özdemir, müziği ise Gürkan Çakıcı'ya ait.

Gerçek bir hikayenin anlatıldığı oyunda, kadına yönelik şiddetin en yaygın tezahürlerinden olan ve dil, din, ırk farkı gözetmeksizin işlenen namus cinayeti konusu işleniyor.

Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 5 Kasım Cumartesi günü de 15.00 ve 20.00 saatlerinde Konya Devlet Tiyatrosu sahnesinde izleyiciyle buluşacak.

- Vefatının 100. yılında Tanburi Cemil Bey

Türk tanbur, yaylı tanbur, klasik kemençe, alto kemençe, viyolonsel ve lavta ustası Tanburi Cemil Bey, vefatının 100. yılında 8 Kasım Salı günü İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen etkinlikle anılacak.

Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen kültürel etkinlikler kapsamında, yarın saat 14.30'da Mevlana Meydanı'nda, 15.30'da da Zafer Camlı Köşk'te "Mehteran halk konseri" verilecek.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesince, cumartesi günleri saat 19.00'da Mevlana Kültür Merkezinde ücretsiz sema gösterileri düzenleniyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler