Konya'da kar yağacak mı? İşte  20 - 24 Kasım hava durumu

Konya'da kar yağacak mı? İşte 20 - 24 Kasım hava durumu

Konya'da Meteorolojinin son tahminlerine göre 20 Kasım Pazartesi (bugün) hava parçalı ve çok bulutlu. Peki bu hafta hava nasıl olacak? Kar ya da yağmur yağacak mı? İşte 20 - 24 Kasım hava durumu

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre Konya'da 20 Kasım Pazartesi (bugün) hava parçalı ve çok bulutlu. Peki Konya'da yağmur ya da kar yağacak mı? Kentte son hava raporlarına göre bu hafta Cuma gününe kadar yağış beklenmiyor.

Termometrelerin bugün ve yarın gece saatlerinde -1 dereceyi göstermesi beklenirken, sıcaklığın Çarşamba günü itibariyle gündüz saatlerinde artacağı tahmin ediliyor. Yağmurun etkili olması beklenen 24 Kasım Cuma günü ise sıcaklık 17 derece olacak. Tahminlere göre Konya'da şimdilik kar yağışı beklenmediği görülüyor.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, hava parçalı ve çok bulutlu, Niğde ve çevrelerinin karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede hava sıcaklığının 1 ila 3 derece azalması, rüzgarın ise, kuzey yönlerden orta, yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

KONYA 20 KASIM PAZARTESİ SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da bugün hava parçalı çok bulutlu. Gece saatlerinde sıcaklık -1 derece olacak. Termometreler en düşük -1 en yüksek 8 dereceleri gösterecek.

konyasaatlikhava.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre hava sıcaklığının 20 Kasım Pazartesi (bugün) hava sıcaklığı -1 ila 8 derece, 21 Kasım Salı günü parçalı bulutlu -1 ila 11 derece, 22 Kasım Çarşamba günü hava kapalı 2 ila 15 derece, 23 Kasım Perşembe günü çok bulutlu 0 ila 14 derece, 24 Kasım Cuma günü ise sağanak yağmurlu 2 ila 17 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya-5-gunluk-hava.jpg

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI:

20 Kasım Pazartesi

21 Kasım Salı

22 Kasım Çarşamba

23 Kasım Perşembe

24 Kasım Cuma

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.