Konya’da işlenen ve tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayetin katil zanlısı Mehmet Altun 6 gün nasıl saklandı?

Konya’da işlenen ve tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayetin katil zanlısı Mehmet Altun 6 gün nasıl saklandı?

Konya’da işlenen ve tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran Dedeoğulları ailesi cinayetinin katili Mehmet Altun, özel harekat ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla kıskıvrak yakalandı.

Konya'nın Meram ilçesinde husumetli olduğu Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi öldüren ve 6 gündür firari olan katil zanlısı Mehmet Altun, kaçtığı Toros Dağları mevkisinde özel harekat ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu yakalandı. Günlerdir bölgedeki boş evleri didik didik arayan ekipler, Altun'u saklandığı mezarlıkta yakaladı.

ARACINI TERK ETTİĞİ YERDE ARAMA BAŞLADI

Saldırının ardından kiraladığı araçla kaçan Mehmet Altun, kent merkezinden 140 kilometre uzaklıktaki Toros Dağları'nın eteğinde bulunan Bozkır ilçesinde Tepelice Mahallesi yakınına aracı terk etti. 45 dakika mahallede dolaşan Altun, daha sonra dağlık ve ormanlık araziye kaçtı. Altun'un kiraladığı aracı terk ettiği yerin Tepelice Mahallesi olduğunun belirlenmesi üzerine bölgede geniş çapla arama çalışması başlatıldı.

İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Özel Harekat Bölge Müdürü Arif Özdemir, İl Jandarma Komutanlığı yardımcıları ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı üst düzey yöneticilerinin katıldığı arama çalışmalarında Cinayet Büro Amirliği, Özel Harekat ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ilk olarak Altun'un Tepelice Mahallesi'nde tüm akrabalarının ev ve ahırları tek tek kontrol edildi. Daha sonra yakındaki Tepearası Mahallesi'ndeki tüm evlere baskın yapılıp tek tek arandı. İnsansız hava aracının da kullanıldığı aramada dağlık olan ormanlık arazideki mağaralar, menfezler, boş ağıllar arandı.

MEYVE YEDİ

Arama çalışmalarının 6'ncı gününde Özel Harekat ekipleri Üçpınar Mahallesi yakınları arazi taraması yaparken Altun'u, saklandığı mezarlıkta buldu. Polisi görünce kaçmaya çalışan Altun, havaya uyarı atışı yapılmasıyla durdurularak yakalandı. Altun'un, bugüne kadar kırsal alandaki bahçelerde elma ve çeşitli meyveler yiyerek beslendiği, ağaç kenarlarında yatıp uyuduğu belirtildi. Üzerinde olay sırasında giydiği kıyafetlerle yakalanan Altun'un, günlerdir saklanarak yaşamını sürdürmesine rağmen kıyafetlerinin çok fazla kirli olmaması dikkat çekti. Bitkin olmadığı gözlenen Altun, sorgulanmak üzere Konya'ya getirildi.

Konya Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada “Konya Meram ilçemizde 30.07.2021 tarihinde 7 vatandaşımızı vahşice katleden fail Mehmet Altun; İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Bölge Özel Harekat birimlerimizin koordineli ve etkin çalışmaları neticesinde saklandığı yerde sağ olarak yakalanmıştır” denildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, “Konya ili Meram ilçesinde 30.07.2021 tarihinde aynı aileden 7 vatandaşımızın hayatını kaybettiği olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında olayın faili olduğu değerlendirilen şüpheli, Bozkır ilçesi kırsalında yakalanmıştır” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.