Konya'da ilahiyat fakültesi öğrencilerinden "formasyon" eylemi

Konya'da ilahiyat fakültesi öğrencilerinden "formasyon" eylemi

Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından formasyon eğitimi verilecek öğrenci sayısının 15 bine düşürülmesini protesto etti.

Ellerinde pankartlarla Kültür Park’ta toplanan öğrenciler, ''Formasyon hakkımız, söke söke alırız'', ''Formasyon hakkımız engellenemez'' şeklinde sloganlar atarak, formasyon eğitimi verilecek öğrenci sayısının artırılmasını talep etti.

Grup adına açıklama yapan NEÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Enes Samancıoğlu, YÖK'ün 2015-2016 eğitim yılında pedagojik formasyon verilecek öğrenci sayısını 15 bin olarak belirlenmesinin pedagojik formasyon eğitim için bekleyen on binlerce öğrenciyi mağdur ettiğini savundu. Pedagojik formasyon özel sektörde dahi arandığını, Hak'kın ve haklının yanında olduğunu dile getiren, Samancıoğlu, Hükümet yetkililerini ve devlet büyüklerini haklarını iadeye davet etti. Samancıoğlu, "28 Şubat'ta kepçeyle alınan haklarımız, aradan geçen zamanda kaşıkla verilmeye çalışılmasını esefle kınıyoruz. YÖK'ün 'çözüm' diye ürettiği uygulamalar daha büyük felaketlere, umutların yıkılmasına neden olmuştur. Öğrenciler olarak bu konularla değil dertlerimiz üzerine kafa yormak istiyoruz'' diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler, olaysız şekilde dağıldı. 

formasyon-(1).jpg

formasyon-(4).jpg

formasyon-(2).jpg