Konya’da gözler 23 Şubat gecesinden itibaren 24-25 Şubat’ta! Önce yağmur sonra kar

Konya’da gözler 23 Şubat gecesinden itibaren 24-25 Şubat’ta! Önce yağmur sonra kar

Tam gün yağışların durduğu Konya’da yeni hafta için de yağış tahminleri geldi. Meteoroloji’ tahminlerine göre 21 Şubat’ta Konya’nın yüksek kesimleri ve güney ilçelerinde yağmur geçişleri yaşanacak. Bununla da bitmiyor.

Konya’ya yağış yüklü bulutlar tekrar geliyor. Meteoroloji İşleri’nin son tahminlerine göre Konya’da yeni hafta yağışla başlıyor. Kentin güney kesimleriyle yüksek kesimlerinde etkili olacak yağışlar kısa süreli olacak.

Yine Beyşehir, Seydişehir, Taşkent, Hadim, Bozkır ve Ereğli ilçelerinin yüksek kesimlerde sis bulutları görülecek.

22 ŞUBAT SABAHI SİS VAR

Haftanın ikinci günü olan Salı günü Konya’nın etrafını sis alacak. Gece saatlerinde nem oranının oldukça yüksek olması beklenirken ufukta yağmur görünecek. Şehir merkezinde görülmesi beklenmeyen yağmur yine şehrin etrafında ve yüksek kesimlerde etkili olacak.

Güney, batı ve doğu kesimlerinde bulunan tarım arazilerinin yağmurlardan istifade etmesi olası.

23 ŞUBAT KONYA MERKEZ SAKİN GÖRÜNÜYOR

Meteoroloji’nin tahminlerine göre Konya’da yağmur görülecek. Yabancı kaynakların tahmin haritalarına göre yağmurun gün içinde Beyşehir, Seydişehir, Hadim, Taşkent, Bozkır Ereğli, Halkapınar, Karapınar ve Çumra’nın güney kesimlerinde etkili olması bekleniyor.

24 ŞUBAT’TA KONYA YAĞIŞLA BULUŞUYOR

24 Şubat’ın ilk saatlerinde Konya’da hava sıcaklığı bir miktar düşecek. Bunun ardından sabah saatlerine doğru Konya şehir merkezi ve büyük kesiminde yağmur görülecek. Ardından ise kar yağışı geliyor.

Aynı günün ortalarında Seydişehir’in yüksek kesimlerinde ve Antalya bağlantısı Alacabel’de kar yağışı görülecek.

Şehir merkezinde yağmur, Ereğli, Halkapınar ve komşu Karaman’da kar yağışı bekleniyor.

24 Şubat’ın son saatlerinde ise Konya’nın batısından itibaren yani Akşehir, Kadınhanı, Tuzlukçu, Beyşehir’in kuzey kesimleri, ilerleyen saatlerde ise yine Seydişehir, Beyşehir, Hüyük ilçelerinde yoğun kar yağışı görülecek.

25 ŞUBAT’TA YAĞIŞ GİDİYOR

Konya’nın batısından giriş yapan bulutlar doğu kesimlerden şehri terkediyor olacak. Günün ilk saatlerinde yani 02:00 civarında Seydişehir, Hadim, Taşkent, Çumra, Karapınar, Yalıhüyük, Ereğli, Emirgazi, Halkapınar, Güneysınır, Akören, Meram ilçelerinde çok yoğun kar yağışı olacak.

YOLLAR KAPANABİLİR TEDBİRİNİZİ ALIN

25 Şubat gecesi Konya’nın güneyini kapsayan hatta bulunan Antalya Yolu Seydişehir noktasından itibaren, Aksaray Yolu, Mersin Yolu, Adana Yolu, Karaman Yolu, Ereğli Yolu trafiğe kapanabilir.

SAKİN HAFTASONU

Konya’da haftasonu yani 26-27 Şubat tarihlerinde ise sakin bir hava bekleniyor. Hava sıcaklığı hafta boyunca artı değerlerde seyredecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.