Konya'da geliştirilen ekmeklik buğdaylar 'Taner ve Selçuklu' Eskişehirli çiftçiye dağıtıldı

Konya'da geliştirilen ekmeklik buğdaylar 'Taner ve Selçuklu' Eskişehirli çiftçiye dağıtıldı

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Alpu İlçesi'nde tarım yapan önder çiftçilere, kuraklık ve hastalıklara dayanıklı buğday tohumu dağıtarak çiftçilere destek sağlıyor.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Alpu İlçesi'nde tarım faaliyetlerinde bulunan öncü çiftçilere, demonstrasyon amaçlı kuraklığa ve hastalıklara dayanıklı buğday tohumu teslim etti.

Alpu İlçesi Karakamış Mahallesi'nde gerçekleştirilen tohum teslim törenine, Alpu Kaymakamı Metin Baskın, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Gamze Kaya, Karakamış Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ile çiftçiler katıldı.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, törende yaptığı konuşmada, Eskişehir'de son yıllarda artan kuraklık sorununa karşı hazırlanan 'Kuraklık Eylem Planı' çerçevesinde, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen kuraklığa ve hastalıklara dayanıklı buğday çeşitlerinin çiftçilere tanıtımını ve yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını belirtti.

Gümüş, bu kapsamda Taner ve Selçuklu buğday çeşitlerini Alpu ilçesindeki öncü çiftçilere tanıtarak, çiftçilere 400 kg tohum desteği sağladıklarını ifade etti.

Gümüş, "Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, değişen iklim koşullarına uyumlu ve hastalıklara karşı dirençli buğday çeşitlerini çiftçilerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede, Alpu ilçesi, Karakamış mahallesinde yetiştiricilik yapan önder çiftçilerimizden Ahmet Demir'e Taner ve Selçuklu çeşitlerinden 10'ar dekarlık alana ekim yapacak şekilde 400 kg tohum teslim ettik. Amacımız, çiftçilerimizin verimliliğini artırmak ve sürdürülebilir tarımı desteklemektir. Bu çabalarımızla, ilimize ve ülkemize bol ve bereketli bir yıl diliyoruz." şeklinde konuştu.

Geliştirilen Taner ve Selçuklu buğday çeşitleri, özellikle kurak şartlara ve pas hastalıklarına karşı yüksek dayanıklılık göstermesiyle dikkat çekiyor. Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından Konya'da üretilen bu çeşitler, değişen iklim koşullarına uyum sağlayarak çiftçilere daha dayanıklı bir ekim seçeneği sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.