Konya'da garip istatistik! Sürekli artıyor

Konya'da garip istatistik! Sürekli artıyor

Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip şehri Konya'da alışkanlıklar değişiyor gibi görünüyor. Son açıklanan rakamlara göre Konya'da artan motosiklet sayısının hem iş dünyası hem de sosyal yaşamdaki yeri tartışmaya açık hale geldi.

Günden güne artan nüfusu ve 38 bin kilometrekarelik yüzölçümüyle dikkat çeken Konya'da alışkanlıklar değişiyor.

Yerleşim alanlarındaki nüfus yoğunluğu da artış gösteren Konya, göç alan iller arasında listenin yukarılarında da kendine yer buluyor.

Ulaşımdaki kolaylığı ve geniş caddeleriyle öne çıkan Konya'da özellikle son 20 yılda artan araç sayısıyla en yoğun iller arasında olan Konya'da bir motorlu taşıtın sayısındaki artış da dikkatlerden kaçmıyor.

Genç nüfusun orta yaş seviyesine çıktığı Konya'da hem iş kollarındaki çeşitlilik ve popülariteyle eşdeğer eğilimler araçlara talebi de etkiliyor.

Pandemi döneminden sonra ortaya çıkan internet alışverişi alışkanlığı ile ulusal ve uluslararası yiyecek firmalarının Konya'daki alışkanlıkları yönetiyor olması da Konya'nın eğilimlerini de yoğun bir şekilde etkiliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Aralık 2023 dönemine ait yayınladığı verilere göre alışkanlıkların değiştiği de rakamlarla ortaya konuyor.

konya-motorlu-tasit-sayilari-2023-aralik.jpg

KONYA'DA İŞLER YİNE TIKIRINDA

Ekonomik koşullara aldırış etmeyen vatandaşlar kredisizliğe ve artan fiyatlara meydan okumayı sürdürdü.

Konya'da Aralık 2023 döneminde 25 bin 18 motorlu taşıt alım satımı gerçekleşti. Bu alışverişten otomobiller 15 bin 772 rakamıyla aslan payını kaptı.

332 minisün alım satımının yapıldığı Konya'da 120 otobüs, 4 bin 706 kamyonet bin 194 kamyon, bin 44 motosiklet ile bin 784 traktör alım satımı gerçekleşti.

konya-motorlu-tasit-alim-satimi-aralik-2023.jpg

OTOMOBİL SAYISI YİNE ARTTI

Alım satımda listenin üst sıralarını işgal eden Konya'da motorlu taşıt sayısı 858 bin 597 olarak kayıtlara geçti. 415 bin 376 otomobil rakamına ulaşan Konya'da 11 bin 919 minibüs bulunuyor. Servis aracı ve şehirlerarası ulaşımda kilit role sahip otobüs sayısı 5 bin 893 rakamını görmüş durumda.

143 bin 988 kamyonete sahip Konya'da 42 bin 516 adet de kamyon bulunuyor.

Tarım kenti Konya'da traktör sayısı 101 bin 110. En hızlı yükselişe sahip motorlu taşıt ise motosiklet oldu. Konya'da motosiklet sayısı 135 bin 18 olarak kayıtlara geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.