Konya'da düzenlenen çalıştay, küçükbaş hayvancılığın geleceğini belirleyecek

Konya'da düzenlenen çalıştay, küçükbaş hayvancılığın geleceğini belirleyecek

Konya'daki Ulusal Yün ve Nanoteknoloji Çalıştayı'nda, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, bölgedeki küçükbaş hayvancılık potansiyelini vurgulayarak ekonomik büyümeye katkı sağlayacak yolları ele aldı.

Konya'da düzenlenen Ulusal Yün ve Nanoteknoloji Çalıştayı'na katılan Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, bölgedeki küçükbaş hayvancılık potansiyelinin ülke genelindeki önemine dikkat çekti. Çalıştayda, katılımcılara yün ve nanoteknoloji ile ilgili bilgiler sunulurken, bölgenin hayvancılık alanında gelişmesine yönelik desteklerin önemi vurgulandı.

Karakoyunlu, KOP idaresinin bölgede hayvancılığı güçlendirmek için başlattığı programlar sayesinde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yanı sıra sürü yöneticilerinin konforunu arttıran dijital uygulama faaliyetleri ve eğitimlerle bölge hayvancılığının desteklendiğini belirtti. Bölgeye kazandırılan projelerin toplam büyüklüğünün 15 milyar lirayı aştığını ifade eden Karakoyunlu, bu projelerin bölge ekonomisine önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Karakoyunlu ayrıca Türkiye genelindeki küçükbaş hayvanların yüzde 12'sinin KOP bölgesinde bulunduğunu ve bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle yapağının ülke ekonomisine katkısının artırılması gerektiğine işaret eden Karakoyunlu, yapağının nanoteknolojik uygulamalarla değerlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Bu sayede hem hayvansal üretim gelirlerinin artırılacağını hem de yapağının farklı sektörlerde kullanımının teşvik edileceğini belirtti.

Çalıştayın önemine dikkat çeken Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ise, yün ve nanoteknolojinin hayatımızdaki etkilerini artırarak ekonomik değerini artırmaya yönelik çalışmaların önemini vurguladı. Ekonomideki katma değerin artırılması için yapılan çalışmaların desteklenmesi gerektiğini belirten İnan, bu çabaların sadece bölgeye değil tüm ülkeye fayda sağlayacağını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.