Konya'da cep telefonlarına gelen 'hayati uyarı bildirimi' korkuttu! AFAD'dan milyonlarca vatandaşa '112'yi arayın' çağrısı

Konya'da cep telefonlarına gelen 'hayati uyarı bildirimi' korkuttu! AFAD'dan milyonlarca vatandaşa '112'yi arayın' çağrısı

Konya'da cep telefonlarına gelen sesli uyarılar vatandaşları korkuttu. AFAD, cep telefonlarına gönderdiği sesli 'hayati uyarı bildirimi' mesajı ile milyonlarca vatandaşı sel, taşkın ve heyelan tehlikelerine karşı uyararak '112'yi arayın' çağrısı yaptı

Özellikle Ankara'daki sel felaketinin ardından yurdun büyük bir bölümünden peş peşe taşkın haberleri geldi. Milyonlarca vatandaş ülke genelindeki sağanak yağışlar sonrası tedirgin olurken AFAD'dan cep telefonlarına uyarı bildirimi geldi.

Meteorolojinin sarı kodla kuvvetli yağış uyarısı yaptığı Konya'da, cep telefonlarına art arda gelen 'hayati uyarı bildirimi' endişeye neden oldu. Yağışlar kent merkezinde hafif seyrederken hafta sonunu dışarıda geçiren Konyalılar gelen mesajlarla kısa süreli şok yaşadı.

hayati-uyari.jpg

KONYA'DA CEP TELEFONLARINA 'HAYATİ UYARI BİLDİRİMİ'

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, cep telefonlarına gönderdiği sesli 'hayati uyarı bildirimi' mesajı ile vatandaşları muhtemel sel, taşkın ve heyelan tehlikelerine karşı uyardı.

Konya'da vatandaşların cep telefonlarına gönderilen 'hayati uyarı bildirimi'nde, "Ülkemizde devam eden meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığımız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 Acil Çağrı Merkezini arayınız" ifadeleri kullanıldı.

KONYALILAR EVLERİNE KOŞTU

Mesajların ardından henüz kuvvetli yağışa maruz kalmayan Konya kent merkezinde trafik bir anda hızlandı. Konyalılar, bildirimlerin ardından güvenli alanlara ve evlerine hızla ilerledi.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI!

Meteorolojiden gece saatlerinde yapılan uyarıda Konya'nın kuzey bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirilerek, vatandaşların muhtemel sel, su baskını, dolu ve yıldırım gibi risklere karşı hazırlıklı olmaları istenmişti.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda şu ifadeler kullanılmıştı: Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat! Yapılan son değerlendirmelere göre 12 Haziran Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Konya’nın kuzey kesimleri ve öğle saatlerinden sonra Niğde çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.