Konya'da bayramlaşma programları tüm gün sürdü

Konya'da bayramlaşma programları tüm gün sürdü

Konya'da Ramazan Bayramının mübarek Cuma gününe denk gelmesi iki bayram birden yaşattı. Bayram namazı ile başlayan bayramlaşma programları Cuma namazı ile devam etti, gün boyu sürdü

Konya'da Ramazan Bayramı sabah 06.38'de kılınan bayram namazı ile başladı. Başta Mevlana Meydanı'ndaki Sultan Selim Camii olmak üzere, kentin tarihi camilerinden en ücra mahallelere kadar camiler doldu taştı. 2023 Ramazan Bayramının mübarek Cuma gününe denk gelmesi ise bayram sevincini ikiye katladı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen asrın deprem felaketinin ardından Konya'ya gelen depremzede aileler de buruk da olsa bayramı kutladı. Konya protokolü farklı camilerde vatandaşlar ve depremzedelerle bir araya gelerek bayramlaştı. Bayramlaşmalarda çocuklar bayram harçlığı ve hediyelerle sevindirildi.

Resim

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay bayram namazını AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile Selçuklu Merkez Camiinde kıldı.

Resim

Namaz çıkışı cemaat ve başkanlar bayramlaştı.

Resim

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Baikanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Konya 28. dönem Milletvekili Adayları Mehmet Baykan, Tahir Akyürek, Faruk Özçelik, Burhanettin Sevencan, Selman Özboyacı, Mustafa Hakan Özer ile AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ve Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Müsiad Konya Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, GİV Konya Başkanı Fatih Ceylan ve çok sayıda vatandaş namazını Alaaddin Camii'nde kılarak ardından bayramlaştı.

Resim

Tarihi Alaaddin Camii haziresinde bulunan Sultanlar Türbesi’nde her cuma olduğu gibi temsili nöbet değişim töreni gerçekleştirildi. Selçuklu sultanlarının anıldığı törende duygu dolu anlar yaşandı, Konya'yı Müslüman Selçuklu yurdu yapan atalarımıza dualar edildi.

Resim

Başkan Uğur İbrahim Altay, "İki bayramı aynı gün yaşatan Allah’a hamdolsun. Alaaddin Camimizde Cuma bereketimizin ardından Sultanlar Türbesi’nde temsili nöbet değişim töreninde bize bu toprakları yurt yapan atalarımıza dua ettik. Allah cümle geçmişlerimizden razı olsun" dedi.

Resim

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem adayı Tahir Akyürek, Konyalıların bayramını tebrik etti.

Resim

KONYA PROTOKOLÜ TAŞ BİNADA BAYRAMLAŞTI

Konya protokolünün katılımıyla geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma programı bu yıl Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Resim

Konya Valiliği tarafından Taş Bina Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ramazan Bayramı münasebetiyle program düzenlendi. Protokol üyeleri ve davetliler bayramlaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi. İl protokolü bayramlaşmaya katılan çocuklarla yakından ilgilenerek bayram harçlığı verdi.

Konya protokolü geleneksel bayramlaşma programı kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir araya geldi.

aw875308-01.jpg

Programa Konya Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Ahmet Sorgun, Ziya Altunyaldız, Selman Özboyacı, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Havva Pilot Tuğgeneral Önder Şensöz, Hava Savunma Tugay Komutanı Tuğgeneral Yusuf Diker, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Büyük Birlik Partisi Konya İl Başkanı Osman Seçgin, milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, belediye meclis üyeleri ve protokol mensupları katıldı.

Resim

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tüm Konyalıların bayramını tebrik ederek, “6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketleri nedeniyle buruk bir bayram geçiriyoruz. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın. Konyalı hemşehrilerimizin bayramlarını huzur içinde geçirmeleri için belediyeler olarak tüm tedbirler aldık. Barış ve kardeşlik içerisinde nice bayramlara ulaşmayı yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu vesileyle Ramazan Bayramı’nın şehrimize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

aw875308-02.jpg

AK PARTİ KONYA TEŞKİLATLARI BAYRAMLAŞTI

AK Parti Konya İl Başkanlığı 31 ilçedeki teşkilatları ile Selçuklu Kongre Merkezi’nde bayramlaştı.

Bayramlaşma törenine AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 27. Dönem AK Parti Konya milletvekilleri, 28. Dönem AK Parti Konya milletvekili adayları, teşkilat mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Resim

"ORTAYA ÇIKAN BAŞARI KONYA'NIN BAŞARISIDIR"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen asrın deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başladı.

“İlk günden itibaren depremzede kardeşlerimizin yarasını sarmak için yoğun çaba içerisindeyiz" diyen Başkan Altay, "Bugün herkes Hatay'da Konya'nın yaptıklarını konuşuyor. Biz giderken gönlümüz rahattı, çünkü Konyalılara ‘Haydi’ dediğimizde herkesin seferber olacağını biliyorduk. Dolayısıyla o zor dönemde ortaya çıkan başarı bir Konya başarısıdır. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, Allah sizlerden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Resim

Uğur İbrahim Altay, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kaldığına işaret ederek şunları söyledi:

“Önümüzde bir seçim var, seçimin ayak sesleri artık iyice hızlandı. Bizler her gün Türkiye tarihi için dönüm noktası olacak işler yapıyoruz. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Karadeniz gazının ilk ateşini yaktı. Biz bunları tek tek açtığımızda muhalefetin yüzü kızarıyor mu? Ama şunu iyi bilsinler. Biz yurt dışına gittiğimizde özellikle görüyoruz. ‘Türkiye’ deyince gözü parlayan, bizi kucaklayan, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ denilen bir dünya liderinin arkasındayız. Biz birlik ve beraberlik içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında bugüne kadar dimdik durduk. Bundan sonra da hep beraber dimdik duracağız inşallah.”

Resim

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise, Ramazan Bayramı’na erişmenin manevi huzurunu yaşadıklarını belirterek, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle Ramazan ayını buruk geçirdiklerini ifade etti. Hasan Angı, “Yaşanan deprem felaketinden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde bütün bakanlarımız, büyükşehir belediye başkanlarımız, ilçe belediye başkanlarımız, vakıf, dernek ve sendikalarımız tüm ekipleriyle birlikte yaraları sarmak için seferber oldular. Allah hepsinden razı olsun. Rabbim hem aziz milletimizi hem de tüm insanlığı bu tür felaketlerden korusun” dedi.

Resim

aw875308-03.jpg

aw875308-04.jpg

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.