Konya'da Altın Fiyatları Rekoru Alt Üst Etti!

Konya'da Altın Fiyatları Rekoru Alt Üst Etti!

Konya'da altın fiyatları güne yükselişle başladı ve gram altın 2 bin 283 lira seviyesine ulaşarak yeni bir rekor kırdı. Çeyrek altın 3 bin 970 liradan, Cumhuriyet altını ise 15 bin 735 liradan satılıyor.

Fiyatlar Uçtu

Konya piyasalarında dün, ons fiyatı ve dolar kurundaki artışa paralel değer kazanan ve günü 2 bin 250 liradan tamamlayan gram altın, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 283 lira seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirim zamanlamasına ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini, buna karşın bankanın yılın ilk yarısında faiz indirebileceğine yönelik beklentilerin varlığını korumasıyla altına olan talebin artmaya devam ettiğini dile getirdi.

zile.jpg

Yatırımcılar Temkinli

Bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'de yapacağı sunumun yanı sıra ABD'de açıklanacak ADP özel sektör istihdam verileri yatırımcıların odağına yerleşti. Analistler, haftanın geri kalanında açıklanacak makroekonomik veriler öncesinde yatırımcıların temkinli davrandığına dikkati çekti.

Dolar ve Euro da Yükseldi

Konya piyasalarında dolar 32,41 TL, Euro ise 35,6 TL'den satılıyor. Konya piyasalarında gram altın fiyatı rekorunu tazeleyerek sabahın ilk saatlerinde 2290 TL'ye ulaşmıştı. Saatler ilerledikçe fiyat 2 bin 283 TL'ye geriledi.

Altın Fiyatları Ne Olacak?

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 140 ve 2 bin 160 doların direnç olarak öne çıktığını, 2 bin 120 ve 2 bin 100 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.