Konya, Yerlileştirmede Büyük Rol Almak İstiyor

Konya, Yerlileştirmede Büyük Rol Almak İstiyor

KSO, şehrin savunma sanayiden daha fazla pay alabilmesi için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'nın yerlileştirmeyi planladığı 592 kalem ürün için harekete geçti.

 

 

KSO, şehrin savunma sanayiden daha fazla pay alabilmesi için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'nın yerlileştirmeyi planladığı 592 kalem ürün için harekete geçerek, Konyalı sanayicilerle Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı yetkililerini bir araya getirdi

konya,-yerlilestirmede-buyuk-rol-almak-istiyor-(1).jpg

Konya Sanayi Odası(KSO), Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı ve Konya Savunma ve Havacılık Sanayi Kümesi işbirliğinde, kritik harp silah ve gereçlerinin yerlileştirilmesini amaçlayan tedarikçi günleri programı gerçekleştirildi. Programda Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yerlileştirilmesi öngörülen 592 kalem ürüne Konyalı sanayicilerin büyük destek vereceği vurgulandı. KSO Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan KSO Meclis Başkanı Sevda Kayhan Yılmaz, 2017 yılının Konya sanayisi için savunma sanayi ve Ar-Ge merkezleri konusunda çok verimli bir yıl olarak geçtiğini ifade etti. Konya Sanayi Odası'nın bu yılı Ar-Ge Merkezi yılı ilan ettiğini söyleyen Kayhan, sanayicilerin de bu çağrıya kulak verdiğini ve bu yıl kurulan 12 yeni Ar-Ge merkezi ile birlikte Konya’da toplam 16 Ar-Ge merkezi ve 2 tasarım merkezi olduğunu aktardı.

konya,-yerlilestirmede-buyuk-rol-almak-istiyor-(2).jpg

KONYA, SAVUNMA SANAYİNDE EN KRİTİK İLLERDEN BİRİ OLACAK

Konya'nın savunma sanayinde de çok istekli olduğunu vurgulayan Kayhan, şehrin Türkiye'nin savunma sanayi ihracatının yüzde 94,5'ini yapan ilk 5 şehir arasında yer aldığının altını çizerek, "Savunma sanayi ihracatında Konya; Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir’den sonra 5. sırada yer alıyor. Şu anda yüzde 94.5’ten aldığımız pay yüzde 3 civarında. Bu oran bizim ilk 5 içerisinde yer almamızı sağlasa da, bunu yeterli görmüyoruz. Konya’nın daha iyisini yapabilecek sanayi alt yapısı da, girişimci potansiyeli de var.  Sanayi Odası olarak Konya’yı Ankara hinterlandında savunma sanayine eklemlenmiş en kritik şehirlerden biri haline getirmeye kararlıyız" şeklinde konuştu.

konya,-yerlilestirmede-buyuk-rol-almak-istiyor-(3).jpg

KONYA ÇOK İSTEKLİ

Kayhan'dan sonra konuşan Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Silah Şube Müdürü Albay İbrahim Kaynar da, yoğun katılımdan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Konyalı sanayicilerin yerlileştirmeye büyük önem verdiğini ve toplantıya olan katılımın bunun bir örneği olduğunu aktaran Kaynar, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı olarak envanterlerinde bulunan araçların ve bu araçların alt sistemleriyle yurt dışından tedarik etmekte zorlandıkları parçaların tamamını millileştirme adı altında iki yıldır çalışma yapıklarını bildirdi. Konya'yı bu konuda çok istekli olarak gördüğünü söyleyen Kaynar, Konya'dan iyi bir sonuç alacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi. M. Ali Elmacı-Memleket

konya,-yerlilestirmede-buyuk-rol-almak-istiyor-(4).jpg