Konya ve Anadolu Gastronomi Fuarı'nda kültürel şölen

Konya ve Anadolu Gastronomi Fuarı'nda kültürel şölen

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Konyalılar Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen Konya ve Anadolu Gastronomi Fuarı, şehre unutulmaz lezzetleri ve kültürel zenginlikleri bir araya getiriyor.

Denizli'de gerçekleşen Konya ve Anadolu Gastronomi Fuarı, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Konyalılar Federasyonu'nun destekleriyle kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılışına, Konyalılar Federasyonu Genel Başkanı Yusuf Deve Bacak ve bölgedeki il başkanlarıyla birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlik, Konya'nın kültürel mirasını ve damak çatlatan gastronomisini Denizli halkına tanıtarak, bölgenin zengin lezzetlerini bir araya getirdi. Konya Etli Ekmeği ustaları, dev fırınlarda pişirilip halka sunulan enfes lezzetlerle misafirlere gastronomik bir şölen yaşattı. Bamya çorbası, düğün pilavı, saç arası gibi önemli tatlarla Anadolu'nun lezzet çeşitliliği Denizli halkının beğenisine sunuldu.

Açılışta düzenlenen semazen gösterileri ve bando takımının performansı, etkinliğe renk katarak Denizlililere unutulmaz anlar yaşattı. Konya ve Anadolu Gastronomi Fuarı, görsel bir şölen havasında 17 Aralık Pazar gününe kadar Denizli Adalet Parkı yanında ziyaretçilere açık olacak.

Genel Başkan Yusuf Deve Bacak, etkinliğe katılan Denizlililere teşekkür ederek, "Konya ve Anadolu Gastronomi Fuarı'nı Denizlilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Konya'nın kültürel zenginliklerini ve birbirinden lezzetli ürünlerini buraya getirdik. Bu etkinlik, Denizli halkına unutulmaz bir gastronomik deneyim sunmayı amaçlıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.