Konya Valisi Özkan, 'Halka hizmet, Hakk’a hizmettir' düsturunu şiar edinen idarecilerin gününü kutladı

Konya Valisi Özkan, 'Halka hizmet, Hakk’a hizmettir' düsturunu şiar edinen idarecilerin gününü kutladı

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı Genel Kurulu’nda 10 Ocak tarihinin, ‘İdareciler Günü’ olarak kabul edildiğini hatırlatarak, “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir” düsturunu şiar edinen idarecilerin gününü kutladı

Konya Valisi Vahdettin Özkan, 10 Ocak İdareciler Günü münasebeti ile, “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir” düsturunu şiar edinen idarecilerin gününü kutladı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, 10 Ocak İdareciler Günü münasebeti ile yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı Genel Kurulu’nda 10 Ocak tarihi, ‘İdareciler Günü’ olarak kabul edilmiştir.

Binlerce yıllık devlet geleneğimizin temel taşı olan Mülki İdare Amirlerimiz; vatandaşımıza kamu hizmetlerini sunarken aynı zamanda devletimiz ile vatandaşımız arasında güven bağlarını güçlendirmektedir. “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir” düsturunu şiar edinerek, ülkesine ve insanlarına hizmet etme bilinciyle çalışan Mülki İdare Amirleri görev yaptıkları yörede devleti ve hükümeti temsil ederek, vatandaşımızın emniyetinin güvencesi, devlet ve hükümet politikalarının bulunduğu yöredeki uygulayıcısı ve takipçisi, ayrıca yöresinin kaynaklarını ülke yararına harekete geçirmede toplumun öncü aktörleridir.

Ülkemizin her köşesinde, toplumun huzuru, refahı ve güvenliği için üstün bir vazife bilinciyle görev alan Mülki İdare Amirlerimiz devletle vatandaş arasındaki sevgi ve güven bağlarını güçlendirmektedirler. İnanıyorum ki; sorumluluk bilinci gelişmiş idarecilerimizin çalışmaları sayesinde ülkemiz daha müreffeh yarınlara ulaşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Konya’mızda devletimizi temsil eden, vatandaşlarımıza hizmet sunmada büyük bir fedakarlıkla görev yapan idarecilerimiz başta olmak üzere tüm idarecilerimizin 10 Ocak İdareciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, mensubu olmaktan gurur duyduğum bu şerefli mesleği icra ederken şehit düşen ve ebediyete irtihal eden idarecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler