Konya Sınav Eğitim Kurumlarında Seçim Heyacanı

Konya Sınav Eğitim Kurumlarında Seçim Heyacanı

Okullarda demokrasi kültürünü yerleştirmek amacıyla TBMM tarafından hayata geçirilen ‘Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi Projesi’ kapsamında yürütülen çalışmalar Meram Özel Sınav Anadolu Lisesinde Okul Seçim Kurulu tarafından titizlikle yürütülüyor.

Meram Özel Sınav Koleji Okul Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi için seçilmiş olan sınıf temsilcilerinden aday olan 3 öğrenci ile sandığa gitmenin heyecanını yaşadı. Tüm öğrencilerin oy kullandığı seçimde 11.sınıf öğrencisi Alparslan Kıcır aldığı oylar ile seçimin galibi oldu. Kurum Müdürü Muhammed Yavuz Gürbüzer: “3 öğrencimiz Okul Başkanlığı’na aday oldu ve okul içinde ilkeli bir seçim propagandası yaparak kendilerine oy toplamaya çalıştı. Her fırsatta öğrencilerimize söz vererek arkadaşlarına seslenmelerini ve arkadaşlarından destek istemelerini sağladık. Bu aynı zamanda öğrencilere kazandırılan bir öz güven ve bireyi kendine tanıtma fırsatıdır. Ayrıca cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi ve demokrasi bilincine sahip çıkılması adına öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu bağlamda tüm başkan adaylarını kutuluyorum, sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun tüm öğrencilerimiz bu okulun nihai başkanları ve temsilcileridir.”  diyerek sözlerine son verdi.

“ÖN YARGILARDAN UZAK BİR YETİŞTİRME”

Okul Coğrafya Öğretmeni ve Seçim Kurulu Başkanı Şerife Kaynar ise, “ Demokrasi eğitimi ve okul meclisleri yönergesi kapsamında yürütülen okul başkanlık seçimi demokrasi ve okul meclisleri uygulamasında şu ilkeler göz önünde bulundurularak yürütülüyor.  İnsan hak ve hürriyetlerinin vazgeçilmezliğini ve devredilemezliğini, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü temel kabul etme, bireysel, toplumsal, insanî değerlere önem verme, başkalarının hak ve hürriyetlerine saygı duyma, insanlara eşit ve adil davranma, bireysel farklılıkları ve ortak hukuk kurallarının gerekliliğini kabul etme, toplumsal gelişmelere duyarlı olma, barış içerisinde çözümler üretme, kendi kültürünü bilme, benimseme; farklı kültürleri tanıma ve onlara hoşgörü ile yaklaşma, eşitlik ilkesine önem verme ve uygulama, demokratik ilkeleri benimseme ve içerisinde bulunduğu ortamlarda uygulama, kişisel sorumluluğun önemine inanma, kişinin sürekli gelişimini ana ilke olarak kabul etme, her türlü ön yargı ve ayrımcılıktan uzak bir anlayış geliştirme.” dedi.

OKUL BAŞKANDAN İLK SESLENİŞ

Alparslan Kıcır ise: Büyük ve Kaliteli bir Eğitim Kurumunun öğrencisi ve seçilmiş bir başkanı olarak öncelikle diğer aday arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum, tüm öğrenci arkadaşlarıma saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Meram Özel Sınav KolejiÖğrenci Başkanı olarak şunları çok iyi biliyorum; Ben ve Ekibim Okul Yönetimimizin çizmiş olduğu vizyonu takip ederek öğrenci kardeşlerimizin sorunlarını dinleyerek çözüm yolları bulacağız. Okulda yapılacak sportif ve kültürel yarışmaların, yöresel ve milli günlerin kutlanmasına yardımcı olacağız.Öğrencilerin kendi aralarındaki arkadaşlık duygularının geliştirmelerine, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde ödül ve disiplin açsındanbelirtilen öğrencilerden beklenen davranışların kazandırılmasına yardımcı olacağız" diye konuştu.