Konya Selçuklu Diriliş Spor U 14 ve U 16 futbolcularından çağrı: Soykırımı Durdurun!

Konya Selçuklu Diriliş Spor U 14 ve U 16 futbolcularından çağrı: Soykırımı Durdurun!

Konya Selçuklu Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü Gazze’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadı. U 14 ve U 16 maçlarına, Türkçe ve İngilizce hazırladıkları ve İsrail’e tepki gösteren, “İsrail Çocuk Katilidir. Soykırımı Durdurun” pankartı ile çıktı

Konya’da 2017 yılından beri faaliyet gösteren Selçuklu Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü Gazze’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadı. Futbol, okçuluk, tekvando, judo spor dalları başta olmak üzere gençlere yönelik çalışmaları ve sosyal farkındalık çalışmaları ile dikkat çeken Selçuklu Diriliş Spor Kulübü 21 Ekim 2023 cumartesi ve Pazar günleri Şehit Muharrem Samur stadyumunda oynanan U 14 ve U 16 maçlarına, Türkçe ve İngilizce hazırladıkları ve İsrail’e tepki gösteren, “İsrail Çocuk Katilidir. Soykırımı Durdurun” pankartı ile çıktı. Pankartın yanı sıra U 14 ve U 16 futbolcuları, teknik direktörleri ve yönetim kurulu, zulmü telin eden “İsrail Çocuk Katilidir, Özgür Filistin” sloganları basılmış tişörtlerle de İsrail’e, bu zulme sessiz kalan Batı’ya ve buna destek olan başta Hindistan olmak üzere Doğu’daki ülkelere tepkisini gösterdi.

selcuklu-dirilis-spor4.jpg

Soykırım duruncaya kadar maçlara bu pankartla çıkacaklarını ve kulübün gençlik merkezinde bu pankartın asılı duracağını bildiren Selçuklu Diriliş Spor kulüp yönetimi yaptıkları açıklamada, gençlerin sesinin nereye ne kadar duyulacağını bilemediklerini, bunun önemli de olmadığını, önemli olan şeyin kendi yaşıtları bombalar altında öldürülen bu sporcuların bu olaya sessiz kalmamalarının önemli olduğunu belirttiler.

selcuklu-dirilis-spor.jpg

Açıklamanın devamında tarihimizde ve anlam coğrafyamızda önemli yeri olan Kudüste, Gazze’de herkesin insanlığını sorgulatacak şiddetteki zulme duyarsız kalmamak, bu soykırımı her platformda gündeme getirerek durdurulmasına katkıda bulunmak gerektiği ifade edildi.

selcuklu-dirilis-spor3.jpg

Kulüp olarak sporun yanında dini, ahlaki duyarlılığa sahip genç bir sporcu nesil yetiştirme amaçları olduğunu belirten Selçuklu Diriliş Spor Kulübü gençlerin ruhen ve bedenen eğitme ve destekleme yönünde yaptıkları çalışmalara aynı azimle devam edeceklerini bildirdi.

selcuklu-dirilis-spor6.jpg

selcuklu-dirilis-spor7.jpg

selcuklu-dirilis-spor5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.