Konya Şeker'den açıklama: Kalan pancar ödemeleri hesaplara yatırılıyor

Konya Şeker'den açıklama: Kalan pancar ödemeleri hesaplara yatırılıyor

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, 2023-2024 kampanya döneminde 3.8 milyon ton pancar alarak rekor kıran Konya Şeker'in, çiftçilere 8.19 milyar TL ödeme yapacağını duyurdu.

Konya Şeker'in başarılı kampanya performansı, çiftçilere yönelik büyük bir destek sunuyor. PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramazan Erkoyuncu, 2023-2024 kampanya döneminin kapanışıyla birlikte, 3 milyon 808 bin 539 ton pancar alımıyla rekor kırıldığını açıkladı.

Erkoyuncu, yaptığı açıklamada, çiftçilere toplamda 8 milyar 190 milyon 223 bin TL ödeme yapılacağını belirtti. Bu kapsamda şimdiye kadar ödenen ayni ve nakdi avansın toplamının 2 milyar 272 milyon 642 bin TL olduğunu kaydetti.

15 Şubat Perşembe günü itibarıyla, kalan 5 milyar 918 milyon 581 bin nakdi üretici bedelinin çiftçilerin hesaplarına yatırılmaya başlanacağını ifade eden Erkoyuncu, Konya Şeker'in çiftçilerin yanında olmaya devam edeceğini, gelecek yıllarda da çiftçilerin mağdur olmayacağı bir kararlılıkla süreci yürüteceklerini vurguladı.

Bu gelişmelerin ardından çiftçilere hayırlı ve bereketli bir yıl geçirmeleri temennisinde bulunan Erkoyuncu, Konya Şeker'in çiftçilere verdiği destekle sektörün gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.