Konya, projeleri tam gaz

Konya, projeleri tam gaz

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Konya yapılan projeler hakkında bilgi vermek için Ak Parti İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Tekin ile Mehmet Ünüvar’ında yer aldığı toplantıda 16 Nisan’da yapılacak olan referandum, Beyşehir silah sanayisinin gelişimi, tarım sulaması için barajlardaki suyun tasarruflu kullanımı, ve ekonomik kalkınma durumları anlatıldı. Yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında konuşan Milletvekili Babaoğlu, güçlü bir Türkiye için gerekli olan yeni sistemin Ak Parti’nin Türkiye’ye kazandıracağı en büyük proje olduğunu söyledi. MHP’nin desteğiyle birlikte tüm engellere rağmen meclisten çıkarak halk oylamasına sunmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Babaoğlu, “Güçlü bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini getirmek üzere milletimizin görüşüne sunduğumuz 18 Maddelik Anayasa Değişikliği teklifimizin 4 ana hedefi bulunuyor. Bunlar; Vesayetin ortadan kalkması, demokratikleşme, milletin yeniden güç kazanması,, Güven ve istikrar altında hızlı ekonomik kalkınma, Hızlı karar alabilecek güçlü bir yönetimle Türkiye’nin uluslararası alanda daha güçlü bir aktör hale gelmesi, Yüzde 50 ve üzeri oy gerektiren ve birlikteliği beraberinde getirecek bu sistemle huzurun sağlanması” şeklinde konuştu.

KAMPANYALAR HAFTA SONU BAŞLIYOR!

Toplantının devamında Anayasa’da değişecek 18 maddeyi anlatan Babaoğlu, YSK’nın halkoylaması takviminin açıklanmasının ardından Ak Parti olarak 25 Şubat Cumartesi günü Ankara’da düzenlenecek olan bir toplantıyla, Halkoylaması kampanyasına start vereceklerini söyledi. Ak Partinin, ‘Kararımız Evet’ sloganıyla sahalarda, vatandaşlara paketi anlatacaklarını ifade etti.

mehmet-babaoglu-(13).jpg

KONYA PROJELERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR!

AK Parti Konya Milletvekilleri olarak Konya için çalışmalara yoğun bir şekilde devam edildiğini söyleyen Ak Parti Konya Milletvekili Babaoğlu, Konya ve çevresindeki projeler hakkında bilgi verdi. Konya ovası için en önemli meselenin su sorunu olduğuna dikkat çeken Babaoğlu, “çevre yolu ihalesinin 20 Aralıkta yapıldı ve sonuçlanmasını bekliyoruz. Metro projesinde NEÜ üniversitesi – Meram hattının fizibilite raporları bitti ve sonuçlar Kalkınma Bakanlığına gitti. YHT garı inşaatı temel atma hazırlık çalışmaları devam ediyor. Lojistik Merkezi ihalesi 15 Aralık’ta yapıldı ve değerlendirme süreci halen devam ediyor. Bu projelerle birlikte, bir yandan Konya Ovası’na havza dışından yeni su kaynakları transferine yönelik olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığımız nezdinde çalışmalarımız devam ediyor. DSİ bu anlamda çalışmalarını yürütüyor. Diğer yandan Konya Merkez ve ilçelerimize kaliteli içme suyu teminine yönelik çalışmaları takip ediyoruz. KOP İdaremiz koordinasyonunda yürütülen KOP Eylem Planı kapsamında yapılan çalışmaları takip ediyor ve yeni dahil olan illerle birlikte sayısı 8’e yükselen KOP Bölgesine daha fazla yatırım gelmesi için Bölge milletvekillerimizle birlikte hareket ediyoruz. Devam eden ulaştırma projelerini sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Konya – Beyşehir bölünmüş yolu, Seydişehir Tünelleri ve Akseki yolu ile Gembos-Antalya yolunun tamamlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devlet yatırımı ve ödemeleri bakımından hiçbir sorun yok. İhaleyi kazanan müteahhitler çalışmalarını tamamladıkça ödeneklerini sıkıntısız şekilde alıyorlar” dedi.

mehmet-babaoglu-(11).jpg

Milli piyade tüfeği üretilecek

Beyşehir’in Üzümlü ve Huğlu mahalleleri av tüfeği sanayisini geliştirmek ve yivli tüfek üretimi ile ülkemizin savunma sanayiine katkı yapar hale getirmek için çalışmalara hız verildiğini sözlerine ekleyen Babaoğlu, “Savunma sanayisi yetkilileri daha önce bu bölgeyi gezerek, yivli tüfek üretimi hakkında bilgi aldılar ve üretilen ürünler hakkında başarıları tebrik ettiler. Yivli tüfek üretimi hususunda Milli Savunma Bakanımızın talimatlarıyla bir çalışma başlatıldı ve üretimin önü açıldı. Şimdi üretim izni için başvurular başlayacak. Ayrıca Milli Savunma Bakanımız da bu iki mahallemizi en kısa sürede ziyaret edecek. Diğer yandan Kalkınma Bakanlığımız Üzümlü ve Huğlu’da silah sektörünün gelişimi için bir rapor çalışması yapıyor. Bu kapsamda Kalkınma Bakanımız Üzümlü ve Huğlu’yu ziyaret edecek” şeklinde konuştu. Babaoğlu, Aynı zamanda MP 5 piyade tüfeğinin de tamamen Üzümlü ve Huğlu’da üretilmesi için çalışmaların hızlandırıldığı bilgisini verdi.

 

“SUYU TASARRUFLU KULLANMALIYIZ”

Konya ovasını en önemli sorunlarından birinin su ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Babaoğlu, geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklığın bölgede birçok zarara yol açtığını söyledi. Bu yıl Konya kapalı havzasına ortalama 40 santimetre kar yağışıyla geçen seneye su sorunun az olacağına işaret eden Babaoğlu, “İnşallah yağışların bundan sonra da devam etmesiyle bu yıl çiftçimizin yüzü gülecek, barajlarımız dolacak” dedi. Göl, baraj ve  su depolamalarındaki doluluk oranlarını okuyan Milletvekili Babaoğlu, önümüzdeki günlerde yüksek yerlerdeki karların erimesiyle su seviyelerinin yükseleceğini ifade etti. Suyun kullanımı konusunda tasarruflu olunmasını söyleyen Babaoğlu, “Bu yıl yağışlar yeterli seviyede deyip suyu bol kullanmamamız gerekiyor. Elimizdeki suyu tasarruflu olarak, daha çok alanlarda kullanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.  Konya ilinde tarım alt yapısını modern hale getirecek arazi toplulaştırma rakamlarına değinen Babaoğlu, “2016 yılı çalışma programı kapsamında, Seydişehir, Doğanhisar, Beyşehir, Çumra, Selçuklu, Karatay, Ereğli, Meram, Akşehir, Derebucak, Hüyük, Altınekin, Akören, Güneysınır, Karapınar, Sarayönü İlçe merkezi olmak üzere 16 ilçe ve 157 mahallemizde yaklaşık 500.000 ha alanda Arazi Toplulaştırma (AT) ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri (TİGH) çalışmaları devam ediyor. 7 ilçe ve 43 mahallede 228.000 ha’da AT ve TİGH projeleri hazırlanarak ihalesi yapılmak üzere bakanlığa gönderilmiş durumda, Karatay, Karapınar, Emirgazi, Ereğli ilçelerinin merkez ve bir kısım mahallelerinde proje hazırlık çalışmaları devam etmekte” dedi. Servet R. Çolak – Memleket