Konya Özel Minik İstikbal Anaokulu Yazokulu finalini 'Etli Ekmek Şenliği' yaptı

Konya Özel Minik İstikbal Anaokulu Yazokulu finalini 'Etli Ekmek Şenliği' yaptı

Konya’nın köklü ve kalite kurumlarından biri olan özel İstikbal Anaokulu Kreşi “Etli Ekmek Şenliği” etkinliği ile tüm öğrencilerini Ataseven Yaylası’na götürdü.

Konya Özel Minik İstikbal Anaokulu, 15 yıllık tecrübe birikimiyle milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeye devam ediyor. Konya’nın köklü ve kalite kurumlarından biri olan özel İstikbal Anaokulu Kreşi “Etli Ekmek Şenliği” etkinliği ile tüm öğrencilerini Ataseven Yaylası’na götürdü.

Özel İstikbal Anaokulu öğretmen ve öğrencileri, doğanın tadını çıkarmak ve birlikte keyifli vakit geçirmek amacıyla Ataseven Yaylası'nda buluştu. Yeni neslin inşasının çocuklara yapılan yatırım ve onlara verdiğimiz değerle olacağının altını çizen Kurum Sahibi ve Müdüresi Ayşe Tursun “Etliekmek Şenliği” etkinliği ile minikleri doğa ile buluşturdu.

istikbalanaokulu-toplu.jpg

Özel İstikbal Anadokulu, Yaz Okulu sürecini düzenlediği muhteşem bir piknikle Yaz Okulu’na veda etti. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi’ne hem kurum hem öğrencileri ile motive olmuş şekilde girmeyi hedefleyen İstikbal Anadokulu, Ataseven Yaylasında gerçekleştirdikleri piknik etkinliğinde minik öğrencilerle birlikte etliekmek yaptı.

istikbalanaokulu-etliekmek-senligi.jpg

Özel İstikbal Anadokulu öğrencileri, doğa ile iç içe bir gün geçirmenin yanı sıra hem eğlenceli bir deneyim hem de geleneksel bir lezzeti yeniden keşfetmenin heyecanını yaşadılar. Hamurundan malzemelerine kadar etliekmek hazırlamanın püf noktalarını öğrenip geleneksel odun ateşinde pişirdiler.

minikistikbalanaokulu-etliekmek-yapiyor.jpg

Etkinlik sırasında bol bol gülücüklerle dolu anlar yaşanırken, miniklerin hafızalarında yer edecek keyifli anılar oluşturdular. Özel İstikbal Anaokulu Müdürü Ayşe Tursun, etkinlikle ilgili yaptığı açıklama da, Konya’nın keşfedilmeyi bekleyen doğası, geleneksel lezzetleri ve birlikte vakit geçirmenin önemine vurgu yaptı.

ayse-tursun.jpeg

Tursun, “Değerler eğitiminden Kur’an-ı Kerime, siyerden beden eğitimi derslerine ve tüm bunların yanında yüzme, ata binme, uçurtma şenliğinden pamuk şeker şenliğine kadar yaz okulu boyunca birbirinden eğlenceli etkinlikler yapan Özel İstikbal Anaokulu, Konya’mızın yöresel yemeği olan etliekmek şenliği ile yaz okuluna veda ettik. Bu tarz etkinlikler çocukların doğa ile daha yakın bir bağ kurduğunu ve çocukların üzerinde sosyal ve duygusal açıdan olumlu katkı sağladığını ve çocukların eğitimine farklı bir boyut katarak çocukların yaşayarak öğrenme deneyimini artırdığını” dile getirdi.

istikbalanaokulu-etliekmek-senligi-2.jpg

Atları yakından tanıma fırsatı bulan minikler doğa gezisi yaptıktan sonra kendi elleriyle etliekmek yaptılar. Hamurları açarak malzemelerini yerleştirip, etliekmeğin fırında pişme serüvenini de meraklı gözlerle izlediler. Yemyeşil doğanın içinde yaptıkları etliekmeklerini afiyetle yiyen minikler; daha sonra bağlama ve gitar eşliğinde söylenen türkülere minik elleriyle ritim tutup şarkılar söylediler. Eğlenerek öğrenmenin tadını çıkaran minikler yaz okuluna gülerek ve eğlenerek veda etti.

istikbalanaokulu-camide.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.