Konya Ovası'ndaki çiftçilere uyarı

Konya Ovası'ndaki çiftçilere uyarı

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner ve Prof. Dr. Süleyman Soylu, Konya Ovası'ndaki hububat ekim alanlarında bitki gelişimini yerinde inceledi. Çiftçilere, hava koşullarına göre ekim zamanının önemini vurguladılar.

Konya'nın verimli topraklarından biri olan Karapınar ilçesinde, hububat ekim alanlarında bitki gelişiminin incelenmesi için Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner ve Ziraat Odası'nın Teknik Danışmanı Prof. Dr. Süleyman Soylu bir araya geldi. Sahada yapılan inceleme sonrasında çiftçilere önemli uyarılarda bulunan yetkililer, mevsimsel koşulların bitki gelişimi üzerindeki etkilerini vurguladılar.

Konya Ovası'ndaki çiftçilere uyarı

Başkan Durmuş Üner, yapılan incelemenin ardından ovadaki genel durumu değerlendirdi. Üner, henüz iş yoğunluğunun başlamadığını belirtirken, havaların özellikle geceleri soğuk gitmesi nedeniyle çiftçi sayısının henüz istenilen düzeyde olmadığını ifade etti. Önümüzdeki günlerde havaların ısınmasıyla birlikte tarımsal faaliyetlerin yoğunlaşacağını söyleyen Üner, çiftçilere odalarının teknik ekibinin her zaman hizmetinde olduklarını hatırlattı.

Konya Ovası'ndaki çiftçilere uyarı

Prof. Dr. Süleyman Soylu ise, özellikle yabancı ot ilaçlaması konusunda çiftçilere uyarılarda bulundu. Gece sıcaklığının belirli bir seviyenin üzerine çıkmasının ilaçlama faaliyetleri için uygun olduğunu belirten Soylu, bu durumun bitkilere zarar vermeden etkin mücadele sağlamak açısından önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, şeker pancarı ve diğer baharlık ürünlerin ekim zamanı konusunda aceleci olmamalarını ve hava durumunu yakından takip etmelerini önerdi.

Bu uyarılarla birlikte, çiftçilere mevsimsel koşullara uygun tarımsal faaliyetlerde bulunmaları ve teknik destek almak için Ziraat Odası'nın hizmetlerinden faydalanmaları çağrısı yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.