Konya Mobilyacılar Odası'ndan MEVKA destekli dev proje

Konya Mobilyacılar Odası'ndan MEVKA destekli dev proje

Konya Mobilyacılar Odası tarafından MEVKA destek programına başvurusu yapılan 'Mobilyanın Sanata Dönüştüğü Merkez' projesi başarılı bulundu. Proje sektördeki ara eleman ihtiyacının karşılanması ve ahşap oyuncak üretiminin büyümesini hedefliyor

Konya Mobilyacılar Odası'nın, 2020 yılı Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) mali destek programında  yapmış olduğu 'Mobilyanın Sanata Dönüştüğü Merkez' projesi başarılı bulundu. Proje ile mobilya sektöründeki ara eleman ihtiyacı ve ahşap oyuncak üretiminin büyümesi hedefleniyor.

Projenin ilk izleme ziyaretine Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Mustafa Caner Meydan, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve beraberindeki heyet Konya Mobilyacılar Odası'na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, "Odamızın bugüne kadar yaptığı faaliyetler ve bundan sonra ki çalışmalarla ilgili daire başkanına bilgi vermiştir. Görüşmede son zamanlarda özellikle sektörümüzde meydana gelen hammadde zamları ve hammadde sıkıntısı ile görüş alışverişi yapmış olup, ilgili mercilere iletilmesi konusunda mutabakata varılmıştır.         

Odamız yaklaşık iki yıl önce bünyesinde Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile kurmuş olduğu Mesleki Eğitim Merkezinde sektördeki ara eleman ihtiyacına cevap bulmak için çeşitli mesleki eğitim kursları düzenlemiştir. Bugüne kadar Selçuklu Belediyesi, İLO, Kızılay ve MEVKA ile işbirliği içerisinde çalışmıştır" dedi.

Günbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Günümüze kadar Mobilya döşemeciliği, Mobilya İmalatçılığı, 3 boyutlu Mobilya tasarım, Ahşap boyama ve vernikleme, satış-pazarlama ve diksiyon, ahşap oyuncak yapımı kurslarına geçici koruma altındaki Suriye’liler ile ev sahibi toplulukları olmak üzere toplam (185) kursiyer katılmış, Bu kurslardan (119) kursiyer mezun olarak belge almaya hak kazanmış, bugün itibariyle (40) kursiyer sektörümüzde ara eleman olarak istihdam edilmiştir.

 Mesleki eğitim merkezimizde bulunan son teknolojilere sahip makine ve ekipmanlar ile alanında uzman makine operatörü, eğitmen ile kurmuş olduğumuz ekip ile eğitici ahşap oyuncak üretilmektedir. Ürünlerimizde tamamen doğal ağaç, çocuk sağlığına uygun boya ve vernik kullanılmaktadır. Ürünlerimizde oyuncakların üzerine yakma sanatı ve resim figüranları yaparak çocukların daha çok dikkatini çekmeyi sağlamıştır.      

Bütün dünyada görünen Covid-19 sebebiyle ve iç piyasada yapmış olduğumuz araştırmalar ve Milli Eğitim Bakanımızın ahşap oyuncak ile ilgili açıklamış olduğu ahşap oyuncak üretim merkezleri için AR-GE yapılması yönündeki sonuçları da dikkate alarak Ahşap eğitici oyuncakta bir açığın olduğu özellikle Çin ve İtalya Merkezli Ahşap Oyuncuların geldiği ülkemize pandemi nedeniyle gelmediği, gelmiş olsa dahi tüketicilerin bir korku ile almayacağını araştırmalarımız neticesinde anlamış bulunmaktayız.

Özellikle Türk Kızılay Toplum Merkezi ile Ahşap Nayla Maket kursunda üretmiş olduğumuz farklı ahşap eğitici oyuncaklar ile ilgili yerlere teslimat yapılmıştır. Mesleki Eğitim Merkezimizde kreş, anaokulu, tüketicilerin ahşap oyuncak ihtiyaçlarına odamız tarafından cevap verilmektedir.

Ziyaret sonrası Konya Mobilyacılar Odası Mesleki Eğitim Atölyesinde El Sanatları Eğitmeni olarak görev alan Yasemin Akın tarafından yakma tekniği kullanılarak el işçiliği ile yapılan Türkiye’nin İlk Yerli Otomobili TOGG ve Ayasofya Camisi tabloları gelen heyete hediye edildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.