Konya Milletvekili Karaduman: Vicdan sahibi bütün milletvekillerini bu yanlışa 'DUR' demeye davet ediyorum

Konya Milletvekili Karaduman: Vicdan sahibi bütün milletvekillerini bu yanlışa 'DUR' demeye davet ediyorum

Saadet Partisi Konya Milletvekili Karaduman, "Türkiye Cumhuriyeti Egemenlik ve Güvenlik Hakkını BM Güvenlik Konseyine devredemez! Ülkemiz, BM’nin daimi üyesi olan 5 ülkenin insafına bırakılamayacak kadar büyük bir kudrete sahiptir" dedi

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine Dair Kanun Teklifinin ülke için ağır sonuçlar doğuracağını belirterek uyarılarda bulundu. Karaduman, "Bu ülke hepimizin! Vatandaşlarımızdan alınan yetki ile iradeyi elinde bulunduran meclisimizde, menfaatimize olmayan hiçbir kararın çıkmaması için elimizden geleni yapacağız. Vicdan sahibi bütün milletvekillerini bu yanlışa 'DUR' demeye davet ediyorum" dedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen "Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine Dair Kanun Teklifi"ne ilişkin açıklamada bulundu. 

TBMM'de konuyla ilgili söz alan Karaduman, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kitle imha silahlarını engellemek gibi bir amacı varsa önce dünyanın en çok silah satan 5 daimi üye ülkesini denetlemesi gerekir. Bu açık çifte standart varken, kendi kurum ve kuruluşlarımızı 5'li çetenin tasarrufuna açacak bir düzenleme getiriyorsanız, iyimser bir şekilde ifade ediyorum ki siz ülkenize değil küresel çetelere hizmet ediyorsunuz" dedi.

ASELSAN, Baykar, Roketsan ve TUSAŞ'ın çalışmaları tamamen durabilir

Bu düzenlemeyle 'terörü finanse etmek' bahanesiyle Türkiye'nin müdahaleye açık hale geleceği uyarısında bulunan Karaduman, "Bu teklif ASELSAN, Baykar, Roketsan ve TUSAŞ'ın çalışmalarının kısıtlanacağı hatta tamamen durdurulacağı bir zemin oluşturacaktır. Şimdi siz 'ASELSAN, Baykar, Roketsan'la kitle imha silahının ne alakası var' diyeceksiniz. O halde bunu bize değil günü geldiğinde Güvenlik Konseyine anlatırsınız" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından yazılı açıklamasını yayımlayan Karaduman, söz konusu teklifin  ülke adına ağır sonuçları olabileceğini belirterek, bu konuda her partiden milletvekili ve STK ile görüştüğünü dile getirdi.

Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman'ın açıklaması şöyle:

Bu Ülke Hepimizin!

TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifinin oluşturacağı tehditler hakkında, gündeme geldiği andan itibaren gerekli temaslarda bulunarak kamuoyu vicdanının sesini yükseltmeye gayret ettim.

Bu bağlamda; başta ilgili bakanlıklar olmak üzere, AK Parti Grup Başkanı, Milletvekilleri, AGD-MGV, İHH, Cansuyu, İlim Yayma Cemiyeti, Anadolu Platformu, Vuslat Derneği, İDDEF, UDEF, TGTV, İDSB ve daha birçok STK Başkan ve yöneticileriyle görüştüm.

Yapmış olduğum bu temaslarda söz konusu kanun teklifinin Ülkemiz ve Milletimiz için ne denli ağır sonuçları olabileceğini kendileriyle paylaşarak fikir alışverişinde bulunduk. 

Başta Ak Parti Milletvekilleri olmak üzere; tüm milletvekillerini ve bu memleketin faydasını düşünen tüm oluşumları ve aziz milletimizi bu konu hakkında sağduyu içerisinde olmaya ve bizi zillete düşürecek olan bu teklife karşı çıkmaya davet ediyorum.

Bu akşam TV programları ve Genel Kurul’da konuşma yaparak kanun teklifinin ülkemizin egemenlik haklarını nasıl tehdit ettiği ve insani yardım çalışması yapan STK’larımızın kaderinin, BM Güvenlik Konseyi ve FATF’a teslim edeceğini anlatarak bu yanlışın karşısında duracağım.

Unutmayalım ki bizim asıl meclisimiz 83 milyon kişiden oluşmaktadır. İster müspet, ister menfi olsun, bu memleket namına atılan her adımın takipçisi olacağız ve menfaatimize olmayan hiçbir durumun destekçisi olmayacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.