Konya merkezli 9 ilde FETÖ'nün mahrem TSK yapılanmasına operasyon!

Konya merkezli 9 kentte FETÖ/PDY Türk Silahlı Kuvvetleri mahrem ve rehberlik yapılanmasına düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 zanlı yakalandı. 3 şüphelinin ise yurt dışında olduğu belirlendi

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Konya merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri mahrem ve rehberlik yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, gözaltı kararı verilen 12 şüpheliden 9'u yakalandı.

3'Ü YURT DIŞINA KAÇMIŞ

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütü soruşturması çerçevesinde Konya merkezli 9 ilde eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Operasyonda TSK içerisindeki askeri mahrem ve rehberlik yapılanmada faaliyet gösterdikleri tespit edilen 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Yapılan baskınlarda 12 şüpheliden 9'u gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. Adreslerinde bulunamayan 3 şüphelinin ise yurt dışında olduğu belirlendi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Konya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün TSK Mahrem ve Rehberlik yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bahse konu yapılanmalar içerisinde görev üstlendiği tespit edilen 12 şüpheliye yönelik 25.03.2022 tarihinde 9 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 9 şüpheli yakalanmıştır. 3 şahsın yurtdışında olduğu bilindiğinden yakalanmaları mümkün olmamıştır. Yakalanan şahıslar ilimize getirilecek olup tahkikat devam etmektedir" denildi.

Konya merkezli 9 ilde FETÖ'nün mahrem TSK yapılanmasına operasyon!

Konya merkezli 9 ilde FETÖ'nün mahrem TSK yapılanmasına operasyon!

Konya merkezli 9 ilde FETÖ'nün mahrem TSK yapılanmasına operasyon!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.