Konya iş dünyası ne alemde? Kurulan ve kapanan şirket sayılarında son durum

Konya iş dünyası ne alemde? Kurulan ve kapanan şirket sayılarında son durum

Ekonomik kriz söylentileri arasında Konya ekonomisine dair rakamlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Sadece Ekim 2023 döneminde Konya'da 290 şirket kuruldu. Kapanan şirket sayısı 50 oldu. Konya, müteşebbis ruhunu koruyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ekim ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Konya'da Ekim ayında kurulan şirket sayısı 290 oldu. Bu sayı, geçtiğimiz yıl aynı dönemde kurulan 266 şirkete göre yüzde 8,7 artış anlamına geliyor.

Kapanan şirket sayısı ise 50 oldu. Bu sayı, geçtiğimiz yıl aynı dönemde kapanan 65 şirkete göre yüzde 22,2 azalma anlamına geliyor.

Konya, Türkiye'nin önemli üretim ve ticaret merkezlerinden biri. Bu nedenle, Konya'da kurulan şirket sayısının önümüzdeki dönemde de artması bekleniyor.

Konya'da kurulan şirketlerin sektörel dağılımına bakıldığında, en fazla şirketin ticaret, inşaat ve imalat sektöründe faaliyet göstereceği görüldü.

Konya'da Ekim 2023'te kurulan ve kapanan şirketler

Kurulan şirket sayısı: 290
Kapanan şirket sayısı: 50
Kurulan kooperatif sayısı: 13
Kapanan kooperatif sayısı: 5
Kapanan gerçek kişi kuruluşu sayısı: 43

sirket.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.